Hlavní obsah

HRA: Stargate Adventures - na motivy seriálu

Novinky, Ondřej Pohl

Rozsáhlé řady fanoušků Hvězdné brány nechť zbystří své smysly! Objevila se totiž adventura na motivy tohoto seriálu - s původní hudbou a známými lokacemi.

Článek

Bohužel se musíme smířit s tím, že i pro průměrně bystrého hráče je to záležitost na dvě, možná tři hodiny hraní. Nejedná se tedy o nějaké rozsáhlé vyprávění, u něhož byste mohli strávit několik týdnů v kuse, ale i to málo stačí na navození perfektní atmosféry, kterou seriál přinášel.

Že nevíte, o čem mluvím? Pak se hře nejspíš vyhněte, protože autoři se nijak nezatěžují vysvětlováním toho, co to Hvězdná brána je a k čemu slouží. Navíc vám unikne spousta narážek a vtipných momentů odkazujících se na seriál, takže bez jeho znalosti je toto jen další podprůměrná adventura v řadě.

Fanoušci si však budou moci vychutnat původní hudbu a také některé lokace. Bohužel, jak už jsem naznačil v úvodu, všechny problémy zde obsažené jsou natolik triviální, že než se do hry pořádně vžijete, už jste na jejím konci. Pro příznivce to je však moc hezké ukrácení čekání na vysílání další řady v televizi.

Poznámka: Hra je dostupná i v češtině. Tu si stáhněte odsud a uložte ji do adresáře se hrou. Pak spusťte winsetup.exe a nastavte v něm češtinu.

DOWNLOAD, homepage, 48 MB, 8/10

Reklama

Související články

HRA: Penumbra - hororová adventura

Tvrzení, že adventury jsou mrtvý žánr, dostalo s touto hrou značnou trhlinu. Zdařilým kombinováním klasických principů s těmi, jaké znáte z 3D akcí, totiž dělá...

HRA: Dark Hive - povedená strategie

Už dlouho jsme tady neměli žádnou realtime strategii, a tak je čas vše napravit. Přenesme se proto do daleké budoucnosti, ve které na jakési neznámé planetě...

HRA: Samorost 2 - pohádkové dobrodružství

Jak to vypadá, když se do tvorby freeware hry pustí opravdový výtvarník, se můžete podívat v dnešním titulu. Ačkoli se jedná o hru napsanou ve Flashi, kterou...

Výběr článků

Načítám