Hlavní obsah

HRA: Space Corps 5: Doomsday - vesmírné bitvy

Novinky, Ondřej Pohl

Představte si opravdu velkou bitvu, které se účastní několik stovek vojáků na malém prostoru, přičemž vznikne takový zmatek, že jen těžko odlišit nepřítele od spolubojovníka. Dnešní hra pojednává o něčem takovém ve vesmíru.

Článek

Jistě mi dáte za pravdu, že klasické schéma vesmírných stříleček, v němž jen tak letíte z jednoho konce vesmíru na druhý, je poněkud nudná. Stačí však malá změna, která spočívá v nahrazení kontinuálního přísunu debilních nepřátel velkým bitevním polem a nezbytným zmatkem, který ho doprovází.

A že nejsou autoři žádní troškaři, dokazuje i fakt, že v té největší bitvě se spolu mohou utkat až čtyři stovky vesmírných plavidel. Chaos, který při tom vznikne, se jen těžko popisuje, ale slovíčko armagedon určitě není od věci.

Mezi sebou bojují vždy tři týmy, přičemž jeden z nich najmete. Mezi tím vším poletujete ve své malé žluté lodičce. Jaký je to masakr dokládá i fakt, že žadné tlačítko pro střelbu držet nemusíte - loď střílí automaticky.

Celkem na úrovni je i lehce futuristický vzhled a doprovodné zvukové efekty. Pokud vám tedy připadá svět okolo příliš složitý a komplikovaný, pak zkuste pár kol této hry. Třeba změníte názor.

DOWNLOAD, homepage, 8.5 MB, 7/10

Reklama

Související články

HRA: Satellite Defence - obrana země

Klasická situace: na zemi se řítí mraky asteroidů a vy jste ten jediný, kdo ji před nimi může zachránit. A jak jinak, než že je rozstřílíte na prach.

Výběr článků

Načítám