Hlavní obsah

HRA: Samurai Colossus - staňte se gladiátorem!

Novinky, Ondřej Pohl

Jste sami uprostřed obrovské arény. Chvíli se nic neděje, ale slyšíte, jak se k vám začnou blížit cizí jednotky. Musíte je zničit - všechny, chcete-li přežít.

Článek

Tak takto nějak by se dala ve stručnosti shrnout námět velice zajímavé hry. Pojďme si o ní povědět ještě pár slov navíc.

Už ze screeshotů je patrné, že grafika bude vašim očím lahodit a to i v případě, že jste právě dohráli nějakou komerční akci. A nejen to - rozhodně se také nebudete nudit díky originalitě námětu: s gladiátorskými zápasy se přeci jenom nesetkáváme dnes a denně. A už vůbec ne s takovými, kde se namísto lvů a tygrů bojuje proti robotům. Takové míšení žánrů vypadá na první pohled velice nezvykle, ovšem působí osvěžujícím dojmem.

Jako vadu na kráse tohoto kousku můžeme shledat celkem vysokou obtížnost. Stačí totiž pouhý fyzický kontakt mezi vámi a protivníkem a můžete začínat od začátku. To by samo o sobě ani tak nevadilo jako to, že nepřátel se záhy po startu začnou rojit taková množství, že je budete mít problém i uhlídat.

I přesto je Samurai Colossus velice originálním a osvěžujícím dílkem mezi těmi tunami více či méně podobných her, a proto by rozhodně neměla ujít vaší pozornosti.

DOWNLOAD, homepage, 56 MB, 9/10

Reklama

Související články

HRA: Open Arena - brutální souboje v aréně

Online multiplayer akcí založených na tom či onom engine nějaké populární 3D hry přibývá v poslední době jako hub po dešti. Čím se od nich Open Arena liší...

HRA: Ninja Loves Pirate - roztomilá plošinovka

I v zahraničí se vyhlašují různé soutěže o nejlepší freeware hru. Jedna z nich měla zadání, že hlavními hrdiny musí být ninja, pirát, zombie a robot. Chcete...

Výběr článků

Načítám