Hlavní obsah

HRA: Samorost 2 - pohádkové dobrodružství

Novinky, Ondřej Pohl

Jak to vypadá, když se do tvorby freeware hry pustí opravdový výtvarník, se můžete podívat v dnešním titulu. Ačkoli se jedná o hru napsanou ve Flashi, kterou je navíc možno hrát jen on-line, určitě byste ji neměli minout.

Článek

Kdybych hodnotil jednotlivé aspekty hry, tato by za grafiku dostala jedenáct, možná i dvanáct bodů z desíti. Práce profesionála se zde opravdu nezapře - nejenom že je dobře zvládnutá po řemeslné stránce, ale hlavně z ní na každém kroku čiší invence, s jakou se autor chopil zpracovávání fantazijního světa.

V něm zlí mimozemšťané nejenom že kradou hrušky, ale také unášejí psy. Pátrání po čtyřnohém příteli hlavního hrdiny tak bude hlavní náplní hry. To v mnohém připomíná adventuru, ale ne tak úplně.

Herní stránka je zde potlačena do pozadí na minimální možnou mez a omezuje se jen na pár kliknutí myší na každé obrazovce, prakticky nehrozí, že byste se někde zasekli. Po každé dokončené sekvenci dostanete heslo, které vás po zadání přenese na místo, kde jste skončili.

Samorosta si totiž nemůžete stáhnout - musíte být neustále připojeni k internetu a hrát na něm. Budete tedy potřebovat nějaké solidní internetové připojení. Vězte však, že grafika za to stojí.

Homepage, 9/10

Reklama

Související články

HRA: OrbitZ - vesmírná logika

Poměrně klasický herní princip známý z mnoha jiných logických titulů zde byl zabalen do vesmírného hábitu tak zdařile, že záhy zapomenete na všechnu...

HRA: The Deadly Mission - zastřel dinosaura

Jako tajný agent si sbalíte svou zázračnou pistoli a vyrazíte s ní až někam do Afriky, kde se to jen hemží podivuhodnými monstry. Všechny je samozřejmě musíte...

Výběr článků

Načítám