Hlavní obsah

Hra Pokémon Go vydělala přes 1,6 miliardy korun. A to jen v říjnu

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zájem o hru Pokémon Go ani po dvou letech od uvedení na trh neutichá, právě naopak. Tvůrci v měsíci říjnu ohlásili rekordní příjmy ve výši 73 milionů dolarů (více než 1,6 miliardy korun). Přitom loni ve stejném měsíci tento titul vydělal pouze 43,6 milionu dolarů, tedy v přepočtu něco málo přes jednu miliardu korun. Vyplývá to z údajů analytické společnosti Sensor Tower.

Upoutávka na hru Pokémon GoVideo: Niantic

 
Článek

Roztodivné japonské příšerky loví v ulicích světových metropolí každý měsíc na 140 milionů lidí. Zájem je v letošním roce přitom zhruba dvojnásobný v porovnání s loňskem, což se pochopitelně odrazilo i na příjmech společnosti.

Foto: Sam Mircovich, Reuters

Hra Pokémon Go

Tak vysokému zájmu ze strany uživatelů se hra Pokémon Go těší především díky vylepšením, která do dva roky starého titulu tvůrci letos přinesli.

Částka přesahující hranici 1,6 miliardy korun je doslova astronomická, obzvláště s přihlédnutím k tomu, že za stažení hry nezaplatí hráči ani korunu. Všechny peníze uživatelé utratili pouze za nákup určitých předmětů.

Vstupenka do světa rozšířené reality

Pokémon Go se těší nebývalé popularitě především proto, že hráči musejí aktivně hledat pokémony ukryté různě po městě. Stačí spustit aplikaci v chytrém telefonu a podle mapy vyrazit na lov.

Samotný odchyt probíhá prostřednictvím zabudované kamery v mobilu nebo tabletu. Přes displej mobilního zařízení totiž ve skutečném prostoru uživatelé virtuální příšerky vidí. Hra tedy staví na principu tzv. rozšířené reality. Na displeji telefonu je schopna vykreslit virtuální předměty v reálném prostředí.

Pokémon Go v terénu Video: Novinky

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám