Hlavní obsah

HRA: OrbitZ - vesmírná logika

Novinky, Ondřej Pohl

Poměrně klasický herní princip známý z mnoha jiných logických titulů zde byl zabalen do vesmírného hábitu tak zdařile, že záhy zapomenete na všechnu neoriginalitu a směle se zaberete do hraní.

Článek

Hrací plocha je černá jako vesmír sám, to ale není pro zdárné dokončení mise nikterak podstatné. Daleko důležitější jsou pro nás planety, které se na něm nacházejí a které musíte přemístit na místa jim určená.

Jedinou překážkou vám v tom bude přírodní zákon pravící, že těleso setrvává v klidu nebo v rovnoměrném přímočarém pohybu, dokud není vnějšími silami tento stav nuceno změnit. V praxi to pak znamená, že jakmile planetu rozpohybujete, zastaví se až o kostky anebo o další planetu. Jejich vzájemná interakce je tak nezbytná pro dosažení cíle.

S postupem času začnou kostky ubývat a planety naopak přibývat. Celkem můžete svou představivost a schopnost logického uvažování trénovat na celkem šesti desítkách úrovní.

DOWNLOAD, homepage, 11,3 MB, 7/10

Reklama

Související články

HRA: KGB Hunter - zničte je všechny!

Pro milovníky nenáročných her tady dnes máme jeden podařený kousek, kde jako řidič obrněného vozu musíte zničit vše, co vám přijde do cesty.

HRA: Citrus City - čeští The Sims zdarma

Pokud už vás nebaví vlastní reální život, v dnešní hře můžete vyzkoušet ten virtuální. Budete v něm dělat všechno jako obvykle a ačkoli to tak nevypadá,...

HRA: Base Invaders - braňte věž!

Řeknu-li název Digipen, znalejší čtenáři už zbystří. Protože nese-li hra rukopis těchto tvůrců, vždy se jedná o něco mimořádného. A nejinak tomu bude i dnes,...

Výběr článků

Načítám