Hlavní obsah

HRA: Onslaught - krvavá jatka

Novinky, Ondřej Pohl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O hrdinných spojeneckých vojácích, kteří podnikli invazi na severofrancouzské pobřeží, už toho bylo napsáno a natočeno spousta. Ale zatím se ještě nikdo nezamyslel nad tím, jak to vypadalo z pohledu německých vojáků, kteří se nacházeli v kulometných hnízdech. Nyní k tomu máte díky hře Onslaught šanci.

Článek

Zprvu to vypadá, že se bude jednat o další trapný klon Moorhuhnu, kde místo kurzoru myši vidíte zaměřovač, ovládáte hlaveň kulometu a jen čekáte, odkud přiletí nějací ptáci, které byste mohli rozstřílet na cucky.

Ale ptáci nepřiletí, místo nich přistane u břehu loď, ze které se vyhrne jednotka vojáků. Stačí chvíli úřadovat a zbude po ní jen pár krvavých fleků na pláži. Ze začátku je to jednoduché, možná až trochu nudné, ale jakmile se do vás pustí tři nebo čtyři jednotky najednou, budete mít plné ruce práce. Žádný z mariňáků se totiž nesmí dostat až k vám, jinak začne házet granáty, což se vám pochopitelně nelíbí.

A aby to nebylo tak stereotypní, vaši pozici se pokoušejí dobít i jinak. Tu a tam namísto vojáků vyjede z plavidla tank, do něhož musíte chvíli pálit, než exploduje. Totéž platí i o letadlech, která shazují bomby.

Ačkoli to celé zní docela nudně, u hry jsem se velice bavil a vydržel jsem u ní déle, než bych čekal. A totéž se nejspíš stane i vám.

Poznámka: pokud při hře uvidíte běžet po pláži žlutou kouli, na nic nečekejte a sestřelte ji. Přidá vám život.

Další poznámka: společně se hrou se vám do počítače nainstaluje i jakýsi vyhledávací toolbar, můžete se ho však jednoduše zbavit odinstalováním pomocí menu Start > Ovládací panely > Přidat nebo odebrat programy.

DOWNLOAD, homepage, 2.8 MB, 9/10

Reklama

Související články

HRA: Block - kvalitní Arkanoid

I když lze na internetu nalézt stovky a možná i tisíce klonů Arkanoidu, vždy se najde nějaký, který příjemně překvapí ať už originálním nápadem, nebo kvalitním...

HRA: Streambolt - jako na automatech

Pro všechny znuděné duše je určena plošinovka, která jako by z oka vypadla titulům, které jsem jako malý bez přestání hrál na automatech. Je nenáročná...

HRA: Atomix 2004 - logika s atomy

Pro fandy všech logických her, kde se nemusíte za ničím honit, ale spíše si vše nejdříve promyslet, abyste pak několika ďábelsky geniálními tahy ukončili celou...

Výběr článků

Načítám