Hlavní obsah

HRA: Okulděje III - depresivní fotografická adventura

Novinky, Ondřej Pohl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na tom, že žánr adventur ještě úplně nevymizel ze světa, má také velkou zásluhu Becherovka Game. Druhé místo v této exponované kategorii obsadila hra se zajímavým názvem a provedením, na kterou se teď blíže podíváme.

Článek

Ztvárnit adventurní svět jako sérii fotografií ze světa reálného (pro dosažení té správné atmosféry musejí být černobílé), to už tady bylo. Osobně se mi do paměti asi nejvíce vryla záležitost s názvem Přítmí, za kterou někdy před šesti sedmi lety stála část redakce Score.

Jenže kdeže loňské sněhy jsou... O to více překvapí hra, která s tak velkým časovým odstupem přijde s něčím prakticky podobným. Vše začíná jako příběh obyčejného člověka na obyčejném místě - konkrétně na nádraží. Jenomže záhy zjistíte, že nemáte žádné peníze, a tak se musíte vydat zkoumat okolí, v němž o depresivní atmosféru a různé překvapivé zvraty nebude nouze.

Více se při recenzování hry z příběhu prozrazovat nesluší. Naopak je více než nutné upozornit na fakt, že hraní nemá moc spád, protože se co chvíli zaseknete na hledání nějakého skrytého místečka o rozměrech jen pár čtverečních pixelů. V praxi se tomu říká "pixel hunting" a pro žádnou adventuru to není lichotivé hodnocení.

I přesto však tato hra stojí za vaši pozornost. Už jen proto, že se takovýto druh nevidí každý týden.

DOWNLOAD, homepage, 4.5 MB, 7/10

Reklama

Související články

HRA: Railroad Tycoon - klasika všech klasik

Najde se ještě někdo, kdo nikdy alespoň chvíli nestavěl v této a podobných hrách železnice, silnice nebo mosty a posléze po nich neproháněl nejrůznější vozidla...

HRA: Ski Challenge 2007 - jde to i bez sněhu

Zklamáni z fatálního nedostatku sněhu na českých horách? Nesmutněte a stahujte - díky nové verzi vynikajícího lyžařského simulátoru si můžete zalyžovat po celé...

Výběr článků

Načítám