Hlavní obsah

HRA: Mouse - myš na útěku

Novinky, Ondřej Pohl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jak vypadá absolutně nezávislá a naprosto amatérská hra se můžete podívat v dnešním článku. Seznámíme vás v něm s hrou Mouse, která vznikla při hodinách programování.

Článek

Je zbytečné chodit kolem horké kaše: grafika vypadá jako z konce osmdesátých let, ale hratelnost je překvapivě dobrá.

Máte za úkol přehopsat s hnědou myší z jednoho konce úrovně na druhý a nespadnout přitom do vody pod vámi. A to je vše - jak říkám, žádná geniální hra to není, ale pobaví.

Hlavní zádrhel ovšem spočívá v tom, že ne všechny plošinky jsou tak pevné, jak se zdají být. Tedy spíše v tom, že hra používá tak málo barev, že je složité se vyznat v tom, co je bezpečná pevná zem a co ne.

Obtížnost je přiměřená a je zajímavé, jak je i přes svou jednoduchost hra chytlavá a zábavná - neustále vás bude pokoušet nutkání protlačit malou myšku až na konec a nebudete mít pokoj, dokud toho nedosáhnete.

Zajímavé je, jak vlastně tato hra spatřila světlo světa - jedná se o semestrální práci jednoho studenta informatiky - což je jedna z nejčastějších cest, jak vznikají freewarové hry.

Doufejme tedy, že i jeho další pokusy budou stejně zdařilé z hlediska hratelnosti, avšak daleko povedenější po grafické stránce.

DOWNLOAD, homepage, 0.2 MB, 3/10

Reklama

Související články

HRA: Onslaught - krvavá jatka

O hrdinných spojeneckých vojácích, kteří podnikli invazi na severofrancouzské pobřeží, už toho bylo napsáno a natočeno spousta. Ale zatím se ještě nikdo...

HRA: Worminator 3 - plošinovka s Wormsy

Není snad nikoho, kdo by neznal legendární tahovou strategii s názvem Worms. Teď tu máme její variaci, ovšem pouze s jedním červíkem, který vybaven všemi...

HRA: PacManiac - PacMan 3D

Vzpomínáte na PacMana a rádi byste si ho znova zahráli? Pak máte možnost, PacManiac je totiž jeho věrným klonem, který však vylepšuje grafiku dle moderních...

Výběr článků

Načítám