Hlavní obsah

HRA: Larry - hra pouze pro dospělé

Novinky, Ondřej Pohl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Říkal jsem si, že když jsme tady posledně měli hru pro děti, nebylo by od věci najít nějaký titul, na němž by si smlsli dospělí. Larry od Phenomedie je k tomu jako stvořený a ptáte se proč? Odpověď následuje v minirecenzi.

Foto: Jiří Smutný
Článek

Německou Phenomedii není třeba představovat. Firma, která dala spatřit světlo světa slavné sérii Moorhuhn a jiným, se teď postupně přeorientovává z oblasti freeware na shareware. Vždy totiž uvolní hru s přídomkem XS, kterážto je jen silně osekanou verzí XL, kterou si můžete koupit za peníze.

Na Larryho a jeho sérii adventur si také možná někteří pamětníci a znalci vzpomenou. Jednalo se o docela řízné hry, které jak svou vizáží, tak slovní náplní rozhodně nebyly určeny dětem.

Co potom vznikne, když tyto dva fenomény spojíme dohromady? Jednoduchá klikací hra, jejíž shareware verzi si teď můžete stáhnout a zahrát. Je v ní, jak už bývá zvykem, přístupná pouze jedna lokace s následujícím obsahem: Larry je v pokoji, kde na posteli spí spousta žen. Když se některá z nich probudí, zvedne hlavu, což je signál pro vás, abyste na ni klikli a Larry ji pak obšťastní svou návštěvou, co se děje na posteli je decentně překryto nápisem "Zensiert". Pokud jste někdy hráli Svena, tak se jedná téměř o totéž, akorát místo ovcí jsou zde lidé.

Nevím jak vám, ale mě to moc vtipné nepřišlo. Hry od Phenomedie jsou čím dál tím víc komerčnější, nejde jen o to, že zdarma ke stažení dostanete jen silně osekanou verzi, ale hlavně o to, že svými náměty jsou čím dál tím víc podbízivé. Nechci tady nijak přehnaně moralizovat, každému, co jeho jest, ale Larry mi rozhodně vtipný ani zábavný nepřišel. A jestli si budete myslet opak, pak asi stárnu.

DOWNLOAD, homepage, 14.6 MB, 6/10

Reklama

Související články

HRA: Tango Strike - akčně-strategická řežba!

Dnes tady máme jeden starší kousek, jehož hratelnost je ale téměř dokonalá. S protiteroristickou jednotkou čítající tři muže budete řešit nebezpečné situace...

HRA: Push Push Penguin - tučňáci útočí

Chcete-li se na pár minut odreagovat s roztomilou hrou, která nám svým zimním vzezřením ladí s počasím venku, pak máte možnost. V bludišti můžete prohánět...

Výběr článků

Načítám