Hlavní obsah

HRA: Janitor Dan the Spaceman - vesmírný uklizeč

Novinky, Ondřej Pohl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Představte si, že jste uklizeč. Ovšem ne tak ledajaký - nepracujete někde na nádražních záchodcích, nýbrž na vesmírných stanicích. A kromě té špíny, co se tam všude povaluje, se budete občas muset postarat i nějakého vetřelce.

Článek

Hlavní cíl hry spojený s uklízením mě opravdu pobavil. Nejprve jsem se tomu zdráhal uvěřit a myslel jsem, že ono "uklízení" je akorát metaforou pro nudné střílení s laserových zbraní a vrhání výbušnin. Ne však v této hře, protože zde se opravdu setkáte se špinavými záchody, okny a povalujícími se odpadky.

Abyste je mohli uklidit, musíte mít v zásobě ty správné prostředky. Na záchod je to kupříkladu zvon, na okna stěrka a podobně. Tím se dostáváme k prvnímu problému: čistící prostředky nejsou nikdy tam, kde je špína, takže spoustu času strávíte pobíháním po úrovni, protože ji nemůžete opustit dříve, než je vše hotovo. Ulehčovat vám to budou rakety na zádech, díky nimž se můžete vznášet, znepříjemňovat naopak různí roboti a mimozemšťané, jimž je lepší se vyhnout stejně tak jako nejrůznějším silovým polím a jiným překážkám.

Dohromady tak získáme zajímavý mix logiky a akce, který se může stát zábavným společníkem na dlouhé a horké srpnové noci.

DOWNLOAD, homepage, 2.1 MB, 8/10

Reklama

Související články

HRA: Down! - vzhůru dolů

Dnešní zajímavá hříčka má jednoduchou náplň: pořád jen padáte dolů a snažíte se přitom nezabít. I když je grafika jednoduchá, hratelnost doslova exceluje.

HRA: Space Chicken - vesmírná akce

Dnešní hrou je klasická vesmírná střílečka, která se však od ostatních odlišuje zajímavým pohledem kamery, který jí dává iluzi trojrozměrnosti.

HRA: WW2 Rescue - nový Wolfenstein?

Tento titul se na první pohled zdá být velice podařený. V 3D střílečce budete bloudit spletitými chodbami, střílet nacisty a zachraňovat vaše spolubojovníky....

Výběr článků

Načítám