Hlavní obsah

HRA: Down! - vzhůru dolů

Novinky, Ondřej Pohl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dnešní zajímavá hříčka má jednoduchou náplň: pořád jen padáte dolů a snažíte se přitom nezabít. I když je grafika jednoduchá, hratelnost doslova exceluje.

Článek

Ovládáte malou postavičku jejímž úkolem je sestoupit až na dno bezedného tunelu. Musí uvážlivě přeskakovat s jedné plošinky na druhou, nějaký dlouhý pád mu nevadí, ale horší je, pokud se zastaví na podlaze s hřeby. To mu pak začne zdraví ubývat rapidním tempem a jestli rychle nezmizíte pryč, znamená to jeho smrt a následný Game Over.

Aby to všechno nebylo obtížné, je zde trojice bonusů, které po sebrání usnadňují postup vpřed, tedy dolů. První z nich je voda živá, která ve vás sice nezůstává, ale rozbliká vás a učiní na chvíli odolnými proti hřebům. Další je padák, který zpomaluje pád (překvapivě) a závaží, jež jej urychluje a umožní vám prorazit plošinku.

A to je vše. Zdá se to být málo a ve spojení se spartánskou grafikou musíte dojít k závěru, že hra není nic moc, ale mýlíte se. Hratelnost je vysoká a pokud jí přijdete na chuť, jen tak se od počítače neodlepíte.

DOWNLOAD, homepage, 1 MB, 7/10

Reklama

Související články

HRA: SkyPuppy - létající štěně

Ačkoli hra podle obrázků vypadá roztomile jako pro předškolní děti, nenechte se plést, je to docela tuhá arkáda. Máte za úkol vyletět s pejskem co nejvýše,...

HRA: Pong DX - tak trochu jiný pong

Odrážení kuličky od protilehlých stěn je už zábava poměrně známá, ostatně se jedná o jednu z nejstarších her vůbec. Teď se ovšem setkáváme s její variací,...

HRA: GS Inspector - hledejte rozdíly

Je s podivem, že tak jednoduchou myšlenku dosud nikdo neměl: převést do virtuální podoby porovnávání dvou téměř totožných fotografií a hledání rozdílů na nich....

Výběr článků

Načítám