Hlavní obsah

Hra Deus Ex: Human Revolution – lidská revoluce

Novinky, Tomáš Hort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pojem Deus Ex je pro většinu hráčů počítačových her kultovní záležitostí. První díl série v roce 2000 byl výborný a oprávněně sklidil nejvyšší hodnocení. Druhý díl s podtitulem Invisible War už ale tak úspěšný a kvalitní nebyl. Po mnoha letech přichází díl třetí, v překladu „Lidská revoluce“. Bude revoluční i samotná hra?

Foto: Square Enix, Novinky

Deus Ex: Human Revolution

Článek

Hra Deus Ex: Human Revolution měla původně vyjít na konci roku 2010. Několik odkladů ale způsobilo, že si hráčská veřejnost bude muset minimálně do dubna počkat. A že už se čeká hodně dlouho. První díl, tak úspěšný a pro hráče kultovní, vyšel už v roce 2000. A jelikož druhé pokračování Invisible War v roce 2003 nesplnilo očekávání stejně kvalitního titulu, čeká se až dodnes.

Z předchozího odstavce se zdá, že je na co čekat. Ano, podle většiny informací a předvedených možností hry jsou očekávání opravdu velká. A to i přesto, že se na vývoji hry už nepodílí legendární vývojář Warren Spector, jeden ze spoluautorů původní hry. O co tedy jde?

Foto: Square Enix, Novinky

Deus Ex: Human Revolution

Deus Ex: Human Revolution bude akční RPG hra z technologicky vyspělé budoucnosti. Z budoucnosti, kde je pro vyvolené běžné mít technologicky upravené tělo. Hlavní hrdina Adam Jensen je vedoucí ochranky velké biotechnologické společnosti. Ve světě Deus Ex jsou ale také protestanti, kteří odmítají technologické úpravy lidí. Dostanou se do laboratoří společnosti, které zničí a vědce zabijí. Adam tomu chce zabránit, ale je smrtelně raněn a pro přežití musí být biotechnologicky upraven. Více už prozrazovat nebudu.

Tvůrci slibují stejně jako u původního Deus Ex velké možnosti vývoje postavy, resp. dovedností. Nemá chybět ani více možností vyřešení každého úkolu. Dokonce by mělo být možné i mnoho situací řešit stealth stylem, tedy bez výstřelu a vše potichu. Nebudou chybět ani krátké hádanky na vyřešení.

Foto: Square Enix, Novinky

Deus Ex: Human Revolution

Hlavní hybnou silou celé hry má být, stejně jako u prvního i druhého dílu, příběh. V něm by neměly chybět konspirace a nečekané zápletky. Podle dostupných videí však hra nebude tou největší grafickou peckou. Tou ale úplně nebyl ani původní díl ve své době, a přesto se na to nikdo neohlížel.

Hra nabídne také zajímavé změny pohledu kamery přímo při hraní. Podle ukázek víme, že se bude měnit kamera z běžné první osoby na třetí osobu, například při krytí za zdí či předměty. I speciální útoky budou zřejmě z pohledu třetí osoby. Vše by mělo být velmi intuitivní a plynulé.

Foto: Square Enix, Novinky

Deus Ex: Human Revolution

Specialit bude opravdu hodně a my už jen netrpělivě čekáme, až bude hra vydána. Z dosavadních náznaků se zdá, že by se mohlo jednat o návrat legendy. Věříme, že to tak nakonec opravdu bude a protažení čekání mělo smysl.

Reklama

Výběr článků

Načítám