Hlavní obsah

HRA: Buduj vlast!

Novinky, Ondřej Pohl

Strategických her je mezi freewarem jako šafránu, a proto je zapotřebí zbystřit pokaždé, když se taková hra objeví - zvláště pak potom, když je česká a vtipným způsobem zpracovává období budování socialismu.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 28.1.2017 Interliga v házené žen. DHC Sokol Poruba : ŠŠK Bemaco Prešov 29:26

Článek

Sice na první pohled může odrazovat ten fakt, že hra je stvořena pomocí GameMakeru, ale nebojte se, jedná se o to lepší, co kdy přišlo pomocí tohoto nástroje na svět. Hra Buduj vlast! Má dva základní módy, prvním z nich je kampaň, o níž si něco povíme později a tzv. volné budování, kdy jen tak hrajete bez jakýchkoli konkrétních cílů a úkolů. Zajímavější je ovšem kampaň, v níž na začátku dostanete příkaz z Moskvy, jaký ukazatel máte během jaké doby naplnit (obvykle se jedná o počet obyvatel a peníze).

Pak už můžete započít s budováním. To se sestává z výběru objektů a jejich následného umísťování do krajiny. Vzdáleně to připomíná SimCity, ale opravdu jen velice neurčitě, protože se nemusíte zaobírat podrobnostmi jakými jsou komunikace nebo rozvody elektřiny či vody.

Škála objektů, které při svém budování vystavíte, je celkem široká. Základem všeho jsou rezidenční budovy, jimiž jsou samozřejmě paneláky, ale nechybí také řadové rodinné domky. Ty ale ke svému provozu potřebují energii z elektrárny, ta zas vyžaduje uhlí z dolů. Jakmile se počet obyvatel trochu rozroste, je třeba jim zajistit práci, bezpečí a zábavu. Na vše vás hra sama upozorní.

V konečném důsledku to pak vypadá, že jen tak tupě klikáte myší, ale nemůžu si pomoct, hra mě jako žádná jiná v poslední době uchvátila a docela dobře pobavila vtipnými hláškami.

DOWNLOAD, homepage, 1 MB, 9/10

Reklama

Související články

HRA: Medicalat - roztomilá střílečka

Máme před sebou další japonskou vesmírnou střílečku. Pokud ovšem čtete tento sloupek pravidelně, pak vám musí být jasné, že jí musí něco odlišovat...

HRA: Equlib - pro silné nervy

Při prvním pohledu na screenshot této hry by se mohlo zdát, že se jedná o další tuctovou vesmírnou střílečkku, ovšem není tomu tak. Nepadne zde totiž...

HRA: Alphabet Soup - hra pro děti

Aphabet Soup je variací na téma starého dobrého "Hada", který se stal populární zvláště díky mobilním telefonům jedné severské značky. Zde se setkáváme s jeho...

Výběr článků

Načítám