Hlavní obsah

God of War: Krvavé pokračování herní ságy o božské lásce a pomstě

Novinky, ryn

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Krvavé dobrodružství God of War vývojářského studia SCE Santa Monica, které spadá pod Sony, opět ožívá v podtitulu Ascension. Ten zavede hráče do doby před prvním dílem a ukazuje, jak se sparťanský válečník Kratos proměnil v nemilosrdného boha války.

God of War: AscensionVideo: Sony

 
Článek

God of War byl vždy o akci. V podtitulu Ascension rozhněvaný Kratos poháněný odplatou za smrt svých dětí a manželky půlí bizarní protivníky svými řetězy nebo rovnou holýma rukama. Opět zde vývojáři nešetřili brutalitou, kterou je tato značka proslulá a tak se dočkáte sekání končetin minotaurům, vypíchávání očí kyklopům nebo trhání křídel harpiím.

Foto: Sony

Ukázka ze hry God of War: Ascension

Vždy po akci přichází logické hádanky. Opět se vrací systém vylepšování zbraní, kdy za nasbírané body z beden nebo protivníků lze koupit např. nové kombinace útoků a vylepšení magických schopností.

Propracovaný multiplayer

Nový díl přichází poprvé s multiplayerem o čtyřech režimech a je nutno podotknout, že se povedl. V režimu zvaném Team favor of the Gods (Přízeň bohů pro teamy) se hráč ocitne v aréně, kde hraje ve dvou týmech po čtyřech hráčích. Úkolem je nasbírat co nejvíce bodů, obsadit strategická místa a porazit například Obrovského kyklopa.

Foto: Sony

Ukázka ze hry God of War: Ascension

V sólo režimu pak proti sobě soupeří všichni hráči. Zajímavé jsou režimy Capture the flag (získej vlajku), ve kterém je cílem vzít protivníkům vlajku a dopravit jí do svého zázemí, či Trial of the Gods (zkouška bohů), kde spolu s jedním parťákem hráč čelí zástupu nepřátel.

Úctyhodné pokračování 

God of War: Ascension rozhodně nedělá své značce ostudu. Vývojáři vzali za správný konec a přinesli opět čistokrevnou zábavu. Díky časovému zasazení lze vidět také Kratosovu lidštější stránku a ne jen naštvaný masomlýnek.

Foto: Sony

Ukázka ze hry God of War: Ascension

Špičková je jak vizuální tak i hudební stránka. Souboje jsou opět o něco přirozenější a intuitivnější. Multiplayer potěší a zajistí zábavu po dohrání příběhové kampaně. Titul God of War: Ascension je dostupný výhradně na PlayStation 3, prodává se za 1100 Kč.

Hodnocení: 9/10  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám