Hlavní obsah

Gamescom 2019: Po stříbrných plátnech jdou Avengers dobýt i obrazovky hráčů

Novinky, David Ryneš

Jelikož je poslední dobou trend dělat hry jako službu, které se postupem let vyvíjejí, i Square Enix si chce trochu z toho koláče ukousnout. A to rovnou s hrou z komiksového světa Marvel v hlavní roli s Avengery. V rámci veletrhu Gamescom tak zveřejnili dlouhou ukázku přímo ze hry.

Upoutávka na hru Marvels AvengersVideo: Square Enix

 
Článek

Hrám s licencí Marvelu se poslední dobou daří. Zrovna během veletrhu Gamescom oznámilo Sony akvizici studia Insomniac, kteří stojí za výborným posledním titulem Marvel´s Spider-Man, který vyšel exkluzivně pro konzoli PlayStation 4 a k dnešnímu dni se ho prodalo přes 13 milionu kusů.

V nově zveřejněné herní ukázce lze zprvu vidět útok na New York neznámou militantní organizací. Jako první hrdina dominuje bůh hromů a blesků Thor. Ten samozřejmě nejenom lítá a metá blesky kolem sebe, ale také drtí protivníky bájným kladivem Mjölnir.

Ukázka ze hry Marvels AvengersVideo: Square Enix

Po Thorovi přichází na řadu Iron Man. Ten bude samozřejmě mnohem více používat možnost létání, a zaměří se tak hlavně na letecké souboje. Ty vypadají skvěle, záleží ale, jak to s nimi bude v momentě, kdy mise nebude tak striktně lineární jako ta úvodní v ukázce. Po chvilce létání se i Iron Man dostane chvíli na zem a začne s protivníky bojovat na střední vzdálenost. Ty zneškodňuje jak pomocí laserových paprsků z rukavic obleku, tak i pomocí naváděných raket.

Celé zkáze ze stíhačky Quinjet přihlíží Bruce Banner a Black Widow. Netrvá to dlouho a Bruce vyskakuje z Quinjetu, aby se následně proměnil v Hulka a šel si to s padouchy vyřídit hezky osobně. Hulk tak se svou neuvěřitelnou silou likviduje protivníky jednoho po druhém. Ani obrněná vozidla pro něj nejsou překážkou. Nechybí tak ikonické plesknutí a Hulkovo zařvání „Hulk Smash!“.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Marvel´s Avengers

Další z Avengerů se ukáže Steve Rogers alias Kapitán Amerika. Vybaven svým legendárním štítem ze vzácného kovu – vibrania. I přes to, že štítem vrhá hlava nehlava, tak se specializuje hlavně na boj z blízka.

Poslední na paškál se ukáže Natasha Romanoff neboli Black Widow. Ta se utká se záporákem Taskmasterem. Ačkoliv Black Widow nedisponuje žádnými super schopnostmi, dohání svou nevýhodu důvtipem, pistolemi a svými elektrickými náramky.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Marvel´s Avengers

Z ukázky je patrné, že hra bude hodně cílit na úspěšné provedení různých komb v soubojích a zároveň i na interaktivní úseky, kde hráč bude muset v krátkém čase zmáčknout určitě tlačítko, tzv. quick-time eventy. Jednotliví hrdinové se budou vzájemně doplňovat a tvořit epická komba společně.

Zároveň bude titul hodně cílit na znovuhratelnost a žánrově bude spadat do tzv. her jako služba, kdy ji budou vývojáři neustále rozšiřovat o nový obsah v podobě misí, výbavy hrdinů a postupně i novými schopnostmi pro ně samotné.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Marvel´s Avengers

Technicky zatím vypadají herní Avengeři skvěle. Zatím je však nutné počkat, jak budou vypadat pokročilejší mise, jak bude fungovat systém výbavy a kolik obsahu ve finále vlastně vývojáři hráčům nabídnou. Ze hry se může stát hit, jako je například Destiny, nebo také propadák jako ještě celkem čerstvý Anthem.

Marvel´s Avengers vyjde pro osobní počítače, herní konzole PlayStation 4 a Xbox One a streamovací službu Google Stadia, a to 15. května 2020, a bude obsahovat českou lokalizaci formou textů a titulků.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám