Hlavní obsah

Fenomén Pokémon Go pobláznil i Čechy

Novinky, mif

Titul Pokémon Go je bezesporu novým fenoménem herního světa. Hra, která zvedá uživatele ze sedaček a láká je ven, uchvátila v různých koutech světa milióny uživatelů. A platí to i o Češích, přestože v tuzemsku zatím titul ještě není oficiálně dostupný.

Pokémon Go v terénu Video: Novinky

 
Článek

Hra Pokémon Go vyšla už minulý týden, avšak pouze v testovací verzi. Tvůrci si totiž testují, jak jsou na nový titul připravené herní servery. Tedy jinými slovy zda budou zvládat nápor uživatelů.

I proto je hra oficiálně dostupná zatím jenom v USA, Austrálii a na Novém Zélandu. Jenže zájem o novinku je tak obrovský, že se návody na nainstalování titulu i v jiných zemích šíří internetem doslova jako lavina. Slouží k tomu neoficiální zdroje.

Desítky tisíc hráčů v Evropě

Přinejmenším desítky tisíc hráčů tak Pokémon Go hrají i v Evropě a Česká republika samozřejmě není výjimkou. „Já jsem začala chytat pokémony dneska ráno, měla jsem je ráda už jako malá,“ svěřila se Novinkám herní fanynka Juliána s tím, že za pouhé tři hodiny nachytala přes 30 pokémonů.

Foto: David Ryneš, Novinky

Ukázka z aplikace Pokémon GO

Podle ní je hra doslova fascinující: „Dneska jsem kvůli tomu přejela stanici, když jsem jela do práce. Zůstala jsem v tramvaji, která odbočovala jinam, než jsem potřebovala jet. Na přechodu jsem pak promeškala asi tři zelené, protože jsem se snažila chytit malou žížalku.“

Není přitom jedinou Češkou, která Pokémon Go hraje. Například na Facebooku má titul tisíce tuzemských fanoušků, kteří dokonce chystají hromadné chytání malých příšerek pomocí mobilů. První takové setkání by se mělo uskutečnit ve čtvrtek odpoledne v Praze.

Do města i terénu

Hra se těší tak nebývalé popularitě především proto, že hráči musí aktivně hledat pokémony ukryté různě po městě. Stačí spustit aplikaci v chytrém telefonu a podle mapy pak vyrazit na lov. Samotný odchyt pak probíhá prostřednictvím zabudované kamery v mobilu nebo tabletu. Přes displej mobilního zařízení totiž ve skutečném prostoru uživatelé virtuální příšerky vidí.

Za vývojem titulu Pokémon Go stojí vývojářské studio Niantic, které získalo licenci od společnosti Nintendo. To už čelí kvůli novému titulu prvním problémům. Jak se totiž ukázalo, tvůrci měli díky hře přístup k osobním datům a nastavením uživatelských účtů na Googlu. [celá zpráva]

Stále populárnější hra už podle BBC řadu lidí vystavila nebezpečným situacím. Někteří lidé si totiž způsobili zranění, když v mnohdy nepřehledném terénu nevěnovali pozornost svým krokům a sledovali displej mobilu. [celá zpráva]

Ani to však nic nemění na tom, že Pokémon Go je pro tvůrce trefou do černého. Fenomenální úspěch už se dokonce pozitivně projevil i na akciích společnosti Nintendo. [celá zpráva]

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Nová hra Pokémon GoVideo: Reuters

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám