Hlavní obsah

Fanoušci museli čekat 15 let. Hra Half-Life: Alyx vyjde v březnu

Novinky, abr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Série Half-Life byla na přelomu tisíciletí naprostým fenoménem, který učaroval milionům hráčů z různých koutů světa. Pak se tvůrci ale odmlčeli a nechali dlouhých 15 let fanoušky v nejistotě, zda vyjde pokračování. Nyní je již jasno – novinka zvaná Half-Life: Alyx už má dokonce datum vydání, premiéru si odbyde v březnu příštího roku.

Ukázka ze hry Half-Life: AlyxVideo: archív tvůrců

 
Článek

Novinka je dějově zasazena mezi události prvního a druhého dílu. Jak již samotný název napovídá, hráči se převtělí do role hlavní hrdinky Alyx Vance, v titulu nicméně nebude chybět ani její otec Eli.

Krvavé násilnosti a okultismus. Nové Diablo nahání hrůzu

Hry a herní systémy

Patrně není potřeba zdůrazňovat, že herní grafika ušla za posledních 15 let dramatický kus cesty, a tak není překvapivé, že novinka působí ve srovnání s dvojkou úžasně. O to více, že je svět Half-Life poprvé zasazen do prostředí virtuální reality. Bez speciálních helem jej tedy nebude možné vůbec hrát.

„Čeká vás opravdový Half-Life, který zažijete doslova na vlastní kůži,“ vzkazují tvůrci fanouškům. Zveřejněná video ukázka dává opravdu tušit, že lekacích scén bude opravdu celá řada. Právě díky využití systémů pro virtuální realitu by měl být celkový zážitek ze hraní o to intenzivnější.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Half-Life: Alyx

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Half-Life: Alyx

Po incidentu v Black Mesa je planeta okupována mimozemskými silami Combine. Alyx a Eli musí pomoci hrstce odvážných lidí ve výzkumu, aby matičku Zemi společnými silami zachránili. Fanoušky série čekají souboje, průzkumné mise po zdecimovaném světě a celá řada hádanek, pokud se je nepodaří rozluštit, neposunou se hráči dál.

Jak již bylo uvedeno výše Half-Life: Alyx bude kompatibilní pouze s headsety pro virtuální realitu. Konkrétně budou podporovány počítačové systémy Valve Index, HTC Vive, Oculus Rift a helmy se standardem Windows Mixed Reality.

Na další detaily si budeme muset ještě nějakou dobu počkat.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Half-Life: Alyx

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Half-Life: Alyx

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám