Hlavní obsah

Chtěli vydělat na cizí práci. Nevyplatilo se to

Novinky, zgl

Nejrůznější on-line tituly pro více hráčů jsou fenoménem dnešní doby, kterým se nechaly okouzlit milióny lidí po celém světě. Není divu, že na internetu je celá řada skupin, jež vymýšlí všemožné zlepšováky, aby potom v herních soubojích jedinci dosahovali lepších výsledků než konkurence. Trpělivost s takovým chováním ale došla vývojářům ze studia Blizzard, kteří si na jednu takovou skupinu chtějí došlápnout před soudem.

Foto: archiv tvůrců

Ukázka ze hry StarCraft II

Článek

Celý spor se týká futuristické on-line strategie StarCraft II a populárního vylepšení ValiantChaos MapHack, které už v roce 2010 vytvořilo stejnojmenné uskupení herních programátorů. MapHack nabízejí ke koupi za úplatu 32 liber, tedy zhruba 1000 Kč.

A zájem o něj je skutečně obrovský. Vylepšení totiž nabízí celou řadu příkazů, které by jinak hráči nemohli ve StarCraftu II používat. Například s jeho pomocí zviditelní ukryté soupeřovy jednotky, uvedl server Kit Guru.

To ale podle Blizzardu pokazilo celou hru, protože je pro poctivé uživatele méně zábavná, proto ženou i tvůrce MapHacku před soud.

Foto: archiv tvůrců

Ukázka ze hry StarCraft II

„Kvůli počínání obžalovaných Blizzard nemůže nabídnout oprávněným zákazníkům maximální herní zážitek. To vede k tomu, že jsou uživatelé nespokojeni s hrou a ztrácí o ni zájem,“ uvedli vývojáři titulu StarCraft II v prohlášení.

V žalobě Blizzard požaduje okamžitý zákaz distribuce hacku, náhradu ztráty a finanční kompenzaci za poškození značky. Přestože přesnou sumu vývojáři nevyčíslili, podle serveru TorrentFreak by se mohlo jednat o milióny dolarů.

Skupina stojící za MapHackem se zatím k obvinění společnosti Blizzard nevyjádřila. Soud by se měl celým případem zabývat během nadcházejícího měsíce.

Foto: archiv tvůrců

Ukázka ze hry StarCraft II

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám