Hlavní obsah

CES 2019: Herní legendy znovu ožívají na klasických automatech

Novinky, lez

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Las Vegas

Většina výrobců se v Las Vegas, kde se tento týden koná největší veletrh spotřební a výpočetní techniky na světě CES, snaží zaujmout nejmodernějšími přístroji. Najdou se ale i tací, kteří sází na vlnu nostalgie. Řeč je například o společnosti Arcade1Up.

Foto: mif, Novinky

Herní automaty od společnosti Arcade1Up.

Článek

Zástupci podniku Arcade1Up totiž do města, které nikdy nespí, přivezli klasické herní automaty s legendárními tituly. Nejedná se však o žádné zrenovované kousky, ale moderní adaptaci postavenou na součástkách z 21. století.

Na první pohled tedy novinka vypadá jako klasický automat, jaký mohou dnešní třicátníci a čtyřicátníci pamatovat ještě z nejrůznějších heren, ale ve skutečnosti jde o moderní počítač se 17palcovou obrazovkou.

Foto: mif, Novinky

Herní automaty od společnosti Arcade1Up.

Výrobce jej pouze vylepšil o klasické ovládání a zvuky, které lidé znají z největších herních pecek minulých dekád. Potěšující je také to, že proti klasickým automatům je novinka menší a lehčí. Bez problémů si ji tak kdokoliv může pořídit domů.

Funkce moderního automatu jsou přesto omezené. Prodávat se totiž bude několik verzí, z nichž každá bude obsahovat pouze pár her. Přímo na výstavišti v Las Vegas byly prezentovány modely s herními legendami Mortal Kombat a Space Invanders, doinstalovat další hry přitom není možné. Výrobce nicméně přislíbil, že přinese do prodeje také automaty s dalšími známými hrami.

Cena jednoho herního automatu by se měla pohybovat okolo deseti tisíc korun. Zda se objeví také v nabídce tuzemských obchodů, však zatím není jasné.

Foto: mif, Novinky

Herní automaty od společnosti Arcade1Up.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám