Hlavní obsah

Apple a Google zakročily proti tvůrcům Fortnitu, hru stáhly ze svých obchodů

Novinky, abr

K radikálnímu kroku se odhodlaly společnosti Apple a Google. Protože herní studio Epic Games začalo obcházet pravidla jejich obchodů s aplikacemi, rozhodly se z App Storu i Google Play stáhnout tento týden slavný hit Fortnite.

Ukázka ze hry Fortnite - kapitola 2/sezóna 2Video: archív tvůrců

 
Článek

Celý spor odstartoval ve čtvrtek, kdy se Fortnite rozhodl obejít platební systémy Googlu a Applu a nabídl hráčům nákup své virtuální měny V-Bucks, která se používá k nákupům oblečků, tanečků a dalšího vybavení ve Fortnitu, levněji než přes App Store a Google Play.

Hráči tak mohli ušetřit zhruba 20 % z oficiální ceny, Applu a Googlu se to pochopitelně vůbec nelíbilo – ve chvíli, kdy probíhají transakce prostřednictvím jejich internetových obchodů s aplikacemi, mají z toho nemalé provize. Takto nedostaly společnosti z nákupů hráčů ani korunu.

Slavný internetový mem opět ožil ve Fortnitu

Hry a herní systémy
Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Fornite

Odezva tedy na sebe nenechala dlouho čekat a již v pátek byla hra Fortnite stažena z App Store i Google Play. Vedení Epic Games si přitom stojí za tím, že nic špatného neudělalo. Změnit svou nově nastavenou politiku tak tvůrci Fortnitu podle všeho rozhodně nehodlají.

Jisté je nicméně to, že spor technologických gigantů doléhá především na samotné hráče, kteří si na iPhony, iPady a telefony či tablety s Androidem Fortnite chtějí stáhnout.

Fortnite má na čtvrt miliardy uživatelů, což z něj dělá nejúspěšnější on-line multiplayerový titul současnosti, jak připomněl server The Verge. Jde o Battle Royale hru, ve které se uživatelé převtělí do role přeživších, kteří v postapokalyptickém světě bojují o své místo pod sluncem s ostatními hráči. Vyhrává ten, kdo zůstane jako poslední stát na nohou. Hrát je přitom možné i v týmech.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Fornite

Reklama

Související témata:

Související články

Hra na špióny a tajné agenty ve Fortnitu

Dramatických proměn se dočkala jedna z nejpopulárnějších on-line her současnosti. Minulý týden totiž vyšla druhá sezóna v rámci druhé kapitoly ve Fortnitu....

Výběr článků

Načítám