Hlavní obsah

Angry Birds už netáhnou? Zisk Rovia dramaticky klesl

Společnosti Rovio Entertainments, která je tvůrcem hry Angry Birds, ve druhém čtvrtletí klesl očištěný provozní zisk na šest miliónů eur (154,4 miliónu Kč) z loňských srovnatelných 16 miliónů eur. Populární hru Angry Birds uvedlo Rovio na trh v roce 2009. Se stejnojmennou značkou pak expandovala společnost také do televizního seriálu, filmu či na vzdělávací dětská hřiště. Jinou obdobně populární elektronickou hru ale od té doby nevytvořila.

Trailer k filmu Angry Birds ve filmu Video: Falcon

 
Článek

Zástupci firmy nicméně uvedli, že za propadem jsou nižší příjmy z filmu, který šel do kin v roce 2016, příjmy herní divize vzrostly. Zisk byl v souladu s očekáváním analytiků.

Celkové příjmy se snížily o 17 procent na 72 miliónů eur (1,85 miliardy Kč). Příjmy herní divize nicméně o šest procent vzrostly a dosáhly 65 miliónů eur, počet aktivních hráčů her pak vzrostl více, než čekali analytici. Zhruba polovinou se na příjmech herní divize podílel nový herní titul Angry Birds 2.

Firma potvrdila svůj dosavadní celoroční výhled. Podle něj očekává příjmy v rozmezí 260 miliónů až 300 miliónů eur. Firma tento odhad zveřejnila v únoru a velice tím zklamala investory. Loni jí totiž příjmy vzrostly o 55 procent na 297 miliónů eur.

Foto: Rovio

Angry Birds

Jednoduchý koncept 

Společnost Rovio poprvé představila hru Angry Birds v roce 2009. Od té doby přicházejí tvůrci s novými díly pravidelně. Základní děj je ale vždy stejný. Zástupci ptačí říše jsou naštvaní, protože jim představitelé vepřového království ukradli vajíčka a chtějí si je udělat k večeři.

Cílem je nasměrovat ptáčky tak, aby „pozabíjeli“ všechna prasata. Ve hře se přitom objevují zástupci různých čeledí, přičemž každý má jiné přednosti. V některých dílech jsou hrdinové dokonce vybaveni různými zbraněmi, jako jsou hvězdné meče či pistole s laserovými paprsky.

Foto: mif, Novinky

Ukázka ze hry Angry Birds

Reklama

Výběr článků

Načítám