Hlavní obsah

Microsoft už dostal Xbox 360 mezi 6 miliónů hráčů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký Microsoft věří, že jeho herní konzole nové generace Xbox 360 najde do konce roku domov u deseti miliónů uživatelů. Nyní tento přístroj vlastní přibližně šest miliónů lidí na celém světě.

Článek

Popularita herní konzole Xbox 360 se příznivě odrazila také v letošních finančních výsledcích Microsoftu, rovněž ovlivní výdělky celé skupiny v prvním čtvrtletí příštího roku.

Jestliže Microsoft prodá ke konci roku deset miliónů Xboxů 360, pak firma tvrdí, že do poloviny roku příštího jich bude na trhu mezi zákazníky kolovat 13 až 15 miliónů.

Avšak i přesto, že počet prodaných zařízení Xbox 360 utěšeně stoupá a ve srovnání s rokem 2005 se letos prodalo těchto konzolí o 70 procent více, herní divize Microsoftu je stále ve ztrátě. Microsoft letos v herním businesu prodělal přibližně 96 miliónů dolarů. Je to však mnohem lepší výsledek než loni, tehdy firma během roku přišla o 173 miliónů dolarů.

Cena konzole Xbox 360 se v závislosti na její výbavě pohybuje na úrovni 299 až 399 dolarů. V České republice není přístroj oficiálně distribuován. Stane se tak až 3. listopadu, tedy přibližně po roce a půl, kdy byl Xbox 360 uveden na trh ve Spojených státech.  

Vedení herní divize Microsoftu v ČR plánuje pro systém uvést 30 herních titulů. Řadu z nich bude firma také lokalizovat do českého jazyka.     

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám