Hlavní obsah

HRA: Math-a-Maze - hrajeme si s čísly

Novinky, Ondřej Pohl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Matematika je pro mnohé nudný předmět, tato hra se vás však bude snažit přesvědčit o opaku. Lze ji doporučit školním dětem na procvičení, vyšší obtížnosti ale dokáží pěkně potrápit i dospělé.

Článek

Vše se odehrává v jednom okně, jehož dominantním prvkem je čtverec rozdělený na menší čtverečky. Jejich počet si můžete určit sami a ovlivňujete tak obtížnost celé hry. Poté si pomocí kurzorových šipek vyberete jednu z řad a dále v ní pokračujete tak, abyste za sebe řadili čísla a matematické operátory (musejí se pravidelně střídat), tak, abyste došli ke kýženému výsledku.

Musíte přitom dbát jednoduchých pravidel. Krom zmiňovaného střídání čísel a operátorů se ještě nesmíte dostat do záporu, stejně tak musí být výsledkem vašeho počítání celé číslo.

Jak už jsem říkal v úvodu, menší pole jsou vhodná pro děti na základní škole, kterým matematika třeba příliš nevoní a toto může být jeden ze zábavných způsobů, jak je k ní dostat. Větší pole, ačkoli se v nich používají stále tytéž jednoduché počty, jsou pak náročnou logickou hádankou i pro dospělé.

DOWNLOAD, homepage, 0.2 MB, 7/10

Reklama

Související články

HRA: VDrift - stále ve smyku

Už dlouho jsme tady neměli pořádný automobilový simulátor, a tak je to na čase napravit. A když už, tak pořádně - 126 MB velký instalační soubor dává jistotu...

HRA: Military Operation - zastřelte je všechny

V této jednoduché střílečce můžete skvěle zužitkovat nahromaděný stres, protože budete střílet po všem, co se hýbe, přesně ve stylu Moorhuhnu. Není to sice...

HRA: The Oracle - adventura z fotografií

Dnešní doba adventurám už moc nepřeje, a tak potěší skoro každý kousek, zvlášť když má skoro 80 MB. Takže umíte-li anglicky, můžete se ponořit...

Výběr článků

Načítám