Hlavní obsah

HRA: The Oracle - adventura z fotografií

Novinky, Ondřej Pohl

Dnešní doba adventurám už moc nepřeje, a tak potěší skoro každý kousek, zvlášť když má skoro 80 MB. Takže umíte-li anglicky, můžete se ponořit do atmosférického příběhu poskládaného z fotografií.

Článek

Nápad je to vskutku prostý, a přesto tak málo využívaný. Stačí vzít fotografie z vašeho města, přidat k nim něco z dovolené, k tomu přidat nějaké aktivní body, nezbytné předměty a postavy, s nimiž lze vést dialogy, celé to propojit příběhem a máte adventuru jako řemen. Nemusíte se přitom starat o grafiku nebo o animace a přitom máte o zážitek z povedené atmosféry postaráno.

Té se vám plně dostane jak v zasněženém severoamerickém městě, tak ve slunném Portugalsku. V obou dvou lokacích pátráte po jakémsi amuletu, který... Ale není to vlastně ani moc podstatné a stejně se to dozvíte ze hry.

Ta se poměrně táhne a na její zdolání byste si měli vyhradit trochu víc času než jen pauzu na oběd. Bohužel to není dáno nějakou obzvláštní spletitostí příběhu, ale spíše množstvím věcí a míst, které můžete zkoumat, ale nijak vás k cíli neposunou. Naštěstí byla do inventáře integrována nápověda, která se vám snaží naznačit, co byste v té dané chvíli mohli použít a s čím. Užijete si jí, ostatně jako celé hry, pouze v případě, že umíte anglicky.

A pakliže umíte a pro adventury máte slabost stejně jako já, pak vám ji rozhodně doporučuji, už jen kvůli zajímavému zpracování.

DOWNLOAD, homepage, 75.5 MB, 7/10

Reklama

Související články

HRA: Dopravní pexeso - autoškola hrou

Nový silniční zákon provázejí i dva měsíce od zahájení platnosti neutuchající diskuse a ani náš koutek o hrách zdarma nemůže zůstat pozadu. Pro ty nejmenší,...

HRA: Sven - gut zu Vögeln - beránek se vrací

Pamatujete ještě na Svena, roztomilého beránka, který pobíhal po louce a obšťastňoval ovečky na ní se nacházející? Tak přesně ten Sven se nyní vrací s zbrusu...

HRA: Ri-Li - Vlak se vrací!

Vzpomínáte ještě na Vlak, geniální logickou pařbu z počátku devadesátých let? Její neopakovatelné kouzlo si nyní máte možnost připomenou na velmi podobném...

Výběr článků

Načítám