Hlavní obsah

HRA: VDrift - stále ve smyku

Novinky, Ondřej Pohl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už dlouho jsme tady neměli pořádný automobilový simulátor, a tak je to na čase napravit. A když už, tak pořádně - 126 MB velký instalační soubor dává jistotu perfektní grafiky, hratelnost na tom není o moc hůře.

Článek

Tato hra pro vás ovšem bude zajímavá jen v případě, že jste založením spíše samotáři, kterým nebude vadit projíždět se po prázdných tratích, kde nenarazíte na jediného protivníka nebo dokonce běžný provoz. Jediný, s kým budete moci měřit čas, je neúprosně ubíhající čas.

A také samozřejmě vaše vozidlo. Nakolik se chová realisticky, budete muset posoudit sami, ale mě se to velmi líbilo, i když to znamená nutnost chvíli trénovat, než se vám jeho ovládání dostane pod kůži. Také řazení s pomocí spojky není v počítačových hrách příliš obvyklé, většinou jen drtíte šipku nahoru a necháváte automat, ať se o všechno postará. Zde však ne a snad právě proto lze označit trati jako lehčí, bez nějakých záludných zatáček a jiných nebezpečí. V aktuální verzi hry jich najdete celkem dvanáct.

Projet se na nich budete moci celkem v devatenácti autech, výběr je opravdu široký a zahrnuje jak moderní sporťáky, tak i veterány. Vozidla se neliší pouze vzhledem anebo papírovými vlastnostmi, ale i skutečným chováním na silnici, a tak není divu, že ukočírovat nějaký historický kousek je záležitost hodná mistra volantu.

VDrift je zkrátka lahůdka, která vás dokáže zabavit na pěkně dlouhou dobu a to i v případě, že autosimulátorům jinak moc nefandíte.

DOWNLOAD, homepage, 126 MB, 9/10

Reklama

Související články

HRA: Plasma Ball - je libo odbíjenou?

A ne tak ledajakou, nýbrž tu z budoucnosti, kde už proti sobě nebudou hrát lidé, ale stroje? Pak přistupte blíže, protože přesně něco takového je dnes hlavním...

HRA: Net Bubble - hrátky s balónky

Je tady léto a to přímo vybízí ke sporování. Počasí nám ale moc nepřeje, buď prší anebo je moc horko, a tak nezbývá než vzít za vděk aspoň tím, co nabízí...

HRA: Dopravní pexeso - autoškola hrou

Nový silniční zákon provázejí i dva měsíce od zahájení platnosti neutuchající diskuse a ani náš koutek o hrách zdarma nemůže zůstat pozadu. Pro ty nejmenší,...

Výběr článků

Načítám