Hlavní obsah

HRA: Ri-Li - Vlak se vrací!

Novinky, Ondřej Pohl

Vzpomínáte ještě na Vlak, geniální logickou pařbu z počátku devadesátých let? Její neopakovatelné kouzlo si nyní máte možnost připomenou na velmi podobném projektu.

Článek

Ačkoli byl Vlak geniální, nikterak originální nebyl a bral si námět z velmi populárního Hada. Mašinka požírá věci, a tak se z ní vysouvají další a další vagónky. Vlézt se pak do omezeného prostoru není nic jednoduchého.

Ri-Li jde ale ještě o kousek dál. Nepatrně ale přitom revolučně mění výše popsaný herní systém tak, že neovládáte samotný vláček, nýbrž prostředí kolem něj, což zahrnuje zejména výhybky. Každá však potřebuje na přehození různý čas a to je třeba při svých úvahách zohlednit.

Jak už to tak u podobných her bývá, po několika triviálních začátečnických úrovních začne obtížnost růst téměř exponenciálně. Vše navíc nestačí jen dobře vymyslet, ale také přesně a mnohdy velice rychle odkliklikat.

Ve spojení s příjemnou grafikou a dostatkem úrovní a překladem do slovenštiny se jedná o velmi slaďoučký bonbónek pro milovníky logických her. Zkuste, neprohloupíte.

DOWNLOAD, homepage, 12.1 MB, 8/10

Reklama

Související články

HRA: Marbles: logika pro dlouhou chvíli

V deštivém odpoledni není nic lepšího, než pustit nějakou zajímavou hru, trochu si nad ní potrápit mozkové závity a strávit tak pár příjemných chvilek. Přesně...

HRA: Plasma Ball - je libo odbíjenou?

A ne tak ledajakou, nýbrž tu z budoucnosti, kde už proti sobě nebudou hrát lidé, ale stroje? Pak přistupte blíže, protože přesně něco takového je dnes hlavním...

HRA: Net Bubble - hrátky s balónky

Je tady léto a to přímo vybízí ke sporování. Počasí nám ale moc nepřeje, buď prší anebo je moc horko, a tak nezbývá než vzít za vděk aspoň tím, co nabízí...

Výběr článků

Načítám