Hlavní obsah

HRA: Silver Wings - výtečná vesmírná střílečka

Novinky, Ondřej Pohl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vesmírných stříleček už jsme tady měli přehršel, ale aby některá z nich zabírala 600 MB, to se jen tak nevidí. Rozhodně máme co dočinění s hrou, jejíž grafická stránka se plně vyrovná těm komerčním.

Článek

Stejně tak se bohužel vyrovnají i hardwarové nároky. Pokud jste až doposud byli zvyklí na to, že zde uváděné hry spustíte na jakémkoli počítači a vůbec ničemu nevadí, pokud je už trochu starší, pak zde nejspíš trochu narazíte. Jeden a půl gigahertzu jako takt procesoru a 512 MB RAM jako minimální požadavky už jsou docela síla.

Ale věřte, že výsledek pak stojí za to, alespoň po grafické stránce. Už v úvodní animaci, kterou budete mít tu možnost shlédnout, pokud splníte všechny výše popsané nároky, nabudete dojmu, že se jedná o něco mimořádného, tedy alespoň co se her zdarma týče.

Pak ale přijde vesmírná střílečka, která nepřináší prakticky nic nového. Stačí si vybrat jednu ze tří nabízených lodí, které se od sebe odlišují svými parametry, a pak s ní letět stále kupředu a prostřílet se až do konce. Pokud to budete chtít skutečně udělat, pak to za jedno odpoledne určitě nezvládnete, protože Silver Wings je rovněž hrou náročnou i z hlediska obtížnosti.

Pokud však máte rychlé internetové připojení a rovněž disponujete silným strojem, neměli byste si tuto opravdu zdařilou podívanou nechat ujít. Schválně říkám podívanou, protože co do zábavy spojené s hraním tu nic moc extra předvedeno není.

DOWNLOAD, homepage, 562 MB, 8/10

Reklama

Související články

HRA: X-Moto - blázniviny na motorce

Pamatujete ještě na Elastomanii? Na hru, v níž platily jaksi pokřivené fyzikální zákony, což vám umožnilo dělat s motorkou ty nejšílenější věci, jaké jste...

HRA: Pohádkové puzzle - skládáme obrázky

Potřebujete na nějakou dobu zabavit své ratolesti a přemýšlíte, která hra nenaruší jejich zdravý morální vývoj? Pak určitě šáhněte po těchto skládankách, které...

HRA: Intellidiscs - vybíjená s disky

Pro dnešek tady máme hru, kde uzavřen v jedné obrovské aréně musíte bojovat o svůj život. Jediné, co však máte po ruce, je disk, který se umí navracet....

Výběr článků

Načítám