Hlavní obsah

HRA: Widelands - precizní strategie

Novinky, Ondřej Pohl

Hráli jste někdy Settlers a líbili se vám? Pak byste rozhodně neměli minout jejich freewarovou předělávku, která originál v mnohém předčí.

Článek

V dnešní uspěchané době není nad to ponořit se do nějakého virtuálního světa a pořádně si v něm odpočinout. Ze všech stran se však na nás valí čím dál tím víc akcí, každá je rychlejší než ta předchozí, a tak není divu, že kvalitní budovatelská strategie v tom všem shonu působí jako pohlazení.

Nejedná se ale o budovatelskou klasiku ve stylu SimCity. Vašim úkolem je postarat se řádně o kmen, který osidluje nové území. Znamená to zejména zajistit dobře fungující ekonomiku spočívající na těžbě nerostných surovin a jejich zpracovávání stejně tak jako na zemědělství. Válčení a různé výboje jsou zde spíše jen okrajovou záležitostí. A ruku na srdce, co může být pro správného stratéga větší potěšení než seshora sledovat veškeré hemžení v malé osadě, kterou sám vybudoval.

Pro fanoušky podobného druhu her tak bude jediným zklamáním, že tento titul je stále ve vývoji. Běží sice docela stabilně, ale chybí popisky a prozatím se dočkáte pouze dvou singleplayer misí. Nové jsou však přidávány s každou další verzí, takže to chce jen trpělivost. Ostatně jako celý tento žánr.

DOWNLOAD, homepage, 10 MB, 9/10

Reklama

Související články

HRA: Battle Tanks II - tankové bitvy

Co takhle si zahrát na vojáky? Dnes můžete být jak řidiči tanků, tak i generálové, kteří to vše mají na povel.

HRA: UGHly - pravěkým taxikářem

V dnešní podařené předělávce neméně zdařilé hry se podíváme na to, jak asi fungovaly taxíky v pravěku. Nebudete tomu věřit, ale je to ohromná legrace.

Výběr článků

Načítám