Hlavní obsah

HRA: Pure Sudoku - další smršť čísel

Novinky, Ondřej Pohl

Sudoku se záhy po svém uvedení stalo fenoménem, jaký nemá ve světe obdoby. Doplňování těch správných čísel na správná místa si teď můžete užívat i na počítači.

Článek

Nejdříve malé připomenutí toho, co to Sudoku vlastně je a jak se hraje bez ohledu na to, zda-li na papíře či počítači, pro případ, že by se ještě našel někdo, komu by se až dosud tento fenomén vyhýbal.

Do sítě jednaosmdesáti políček doplňuje čísla tak, aby v jednom sloupci, řádku i menším čtverci 9 x 9 nebylo jedno číslo dvakrát. Výhody počítačové verze jsou jasné: program sám za vás kontroluje, jestli je daný tah přípustný nebo ne (špatně zapsaná čísla jsou označena červeně) navíc je zapisování i mazání jednodušší.

To ve hře probíhá pouze pomocí myši. Nejprve je nutné z levé lišty vybrat požadovanou číslici, tu do tabulky následně vepíšete stiskem levého tlačítka, pravým si uděláte malou poznámku do rožku.

Pure Sudoku nabízí celkem 20 000 různých her v rozdílných obtížnostech. Vzhled je celkem podařený, aby vše nebylo tak nudné, na pozadí tabulky je vždy umístěna nějaká fotografie. Jediný nedostatek tak lze spatřovat v ukončování partií - sice je vám ukázáno správné řešení, ale už ne váš pokus, takže není jednoduché přijít na to, kde jste dělali chybu.

To by však mělo vadit jen náruživým hráčům, ostatní si při doplňování čísliček mohou užít spoustu výtečné zábavy a námahy mozkových závitů.

DOWNLOAD, homepage, 8.5 MB, 8/10

Reklama

Související články

HRA: Monsters - zachraňte svět!

Tentokráte tu máme opravdový herní nářez, akci viděnou pohyblivou kamerou seshora, jejímž úkolem je zachránit svět před těmi všemi nesmrtelnými monstry.

HRA: Panzer 103 - řidičem raketového vozu

V této japonské strategické akci se ocitnete v roli řidiče raketového vozu, který musí sám odolat hrozivé přesile a ještě při tom splnit zadaný úkol.

HRA: Bacteria 2 - hrátky s logikou

Máte chuť na něco jednoduchého, zábavného, kde se nemusíte moc namáhat, protože vám stačí pouze klikat myší? Pak přistupte blíže a naplno roztočte své mozkové...

Výběr článků

Načítám