Hlavní obsah

HRA: Monsters - zachraňte svět!

Novinky, Ondřej Pohl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tentokráte tu máme opravdový herní nářez, akci viděnou pohyblivou kamerou seshora, jejímž úkolem je zachránit svět před těmi všemi nesmrtelnými monstry.

Článek

Jak už to tak obvykle bývá, život na planetě Zemi ubíhá poklidně den po dni, až do osudného okamžiku, v němž si nějaká cizí rasa usmyslí, že pro lidstvo už tady není místo. Ačkoli byla válečná odpověď silná, nic nepomáhá, protože protivníkovy síly se zdají být nevyčerpatelné. Nakonec se však zjistí, že nejsou nekonečné, pouze mohou být obnovovány. Je tedy na čase přijít této technologii na kloub a pokud možno ji získat pro sebe.

A to je přesně vaše chvíle. Nejdříve se musíte naučit základnímu ovládání hry a hlavně rychlému útěku. Většina monster je totiž silnější než vy sami, a proto je nejjistější vzít nohy na ramena. V tom ale spočívá hlavní slabina celé hry - všechno se ovládá myší. Jak kamera, tak i pohyb a nezřídka se stane, že se ukliknete, načež už jen bezmocně sledujete, jak si to hlavní hrdina peláší vstříc jisté smrti.

Později se ale situace zlepší díky tomu, že získáte artefakt, s jehož pomocí můžete oživovat zabitá monstra, která pak bojují na vaši straně. Ke všemu se přidá nezbytná magie; světelné efekty, které ji provázejí, opravdu stojí za to.

Nečekejte však žádný inventář nebo propracované charakteristiky, jediným ukazatelem je zde vaše zdraví, které se průběžně obnovuje. Více než RPG je to tedy akce, ovšem velmi podařená.

Není sporu, že tato hra markantně vyčnívá nad zabahněné vody freewarové scény dnešních dnů, a proto byste ji určitě neměli minout, chcete-li si užít pořádnou porci zábavy.

DOWNLOAD, homepage, 30 MB, 9/10

Reklama

Související články

HRA: AirBlast - vynikající letecký simulátor

Tentokráte tady máme opravdový letecký simulátor a ne hru, co jen tak vypadá, ale po chvíli se zvrhne v bezmyšlenkovitou akci. Takže nasedněte do kokpitu,...

HRA: Virtual Lawn Mower - simulátor sekačky

Simulátorů jsme už tady měli mraky, a jezdili jsme tak se vším možným. Troufám si říci, že sekačka trávy coby vraždící nástroj tady ještě nebyla. Až dodnes.

Výběr článků

Načítám