Hlavní obsah

HRA: AirBlast - vynikající letecký simulátor

Novinky, Ondřej Pohl

Tentokráte tady máme opravdový letecký simulátor a ne hru, co jen tak vypadá, ale po chvíli se zvrhne v bezmyšlenkovitou akci. Takže nasedněte do kokpitu, startujeme!

Článek

I když má AirBlast ke komerčním leteckým simulátorům po všech stránkách daleko, mezi freewarovými hrami je to naprostá špička. Takže pokud jste už znuděni z těch arkádovitých titulů, které se sice honosně zvou simulátory, ale jsou to jen předělané vesmírné střílečky do třech rozměrů, pak vám AirBlast určitě udělá nesmírnou radost.

Protože je ovládání docela složité a rozhodně k němu nestačí pouhých pět kláves, doporučuji nejdříve alespoň letmo prohlédnout nápovědu a případně si něco poupravit v Options. Jedině tak budete schopni projít tutorialem, bez něhož vás hra dále nepustí.

Teprve potom se můžete vrhnout do akce. Její náplní jsou klasické vzdušné souboje. Ovšem v nich kolem sebe nepálíte jako zběsilí, protože máte omezeně munice, zvláště raket jen pár kousků. Daleko důležitější je ovšem vyhnout se vlastnímu sestřelení, k tomu máte dokonce i falešné cíle. A i když vás nepřátelská střela dostihne, nic nemusí být ztraceno, protože můžete oheň uhasit pomocí speciálního zařízení a pokračovat ve hře, byť s omezeným výkonem.

Opravdový spád ale dostane hra až v okamžiku, kdy se do vzduchu vydáte s počítačem ovládaným společníkem. Tomu můžete dávat i základní příkazy a na protivníky tak vymýšlet nejrůznější lsti a pasti.

AirBlast tak lze jen doporučit všem fanouškům počítačového létání, kteří touží po něčem náročnějším, než jen vztekle mlátit do mezerníku.

DOWNLOAD, homepage, 6 MB, 9/10

Reklama

Související články

HRA: Maluch Sim - polský Fiat závodí

Že se v závodních hrách setkáváme se samými supervozy, je samozřejmé. Ale abychom brázdili trať v malém polském Fiatu, to tady opravdu není každý den.

HRA: Cyco - skákající slepice

Slepice, coby hlavní hrdina hry už není tak neobvyklý jev, jak by se mohlo zdát. Zajímavější ovšem je, že tentokrát se na ni nebude střílet, naopak...

HRA: Trabant Derby - dvoutaktní závodění

Nedávno jsme tady měli ježdění v polském Fiatu, teď se podíváme na jinou automobilovou legendu - Trabanta snad není třeba nikomu blíže představovat.

Výběr článků

Načítám