Hlavní obsah

HRA: Modern War 3 - válečný masakr

Novinky, Ondřej Pohl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zabít tři tisícovky vojáků během jediné úrovně? Ano, i takto krvavé mohou být dnešní freewarové hry.

Článek

Co by se stalo, kdyby se Rusko a Čína vydaly na válečnou stezku dokumentuje tato hra. Vybavení vojáků na každé straně není nikterak moderní, ale co jim chybí ve zbroji, to si obě strany vynahrazují svými počty.

Máte za úkol ubránit jednu strategicky položenou věž a to, jak říká rozkaz, za každou cenu. Zprvu se to zdá být jednoduché, protože nepřítel vysílá pouze samé výsadkáře a pěšáky, občas se mezi nimi mihne i nějaký ten jízdní oddíl. Každý voják se sice skácí po jednom jediném výstřelu, ale vzhledem k tomu, že v každé úrovní jich na vás útočí několik stovek, brzy vás začne bolet ruka v zápěstí, takže úspěšné dokončení hry je podmíněno i jistou fyzikou odolností.

Naštěstí se mezi nepřátelskými vojáky začnou brzy proplétat tanky a jiná vozidla, která po zásahu explodují a vezmou s sebou do věčných lovišť skupinku pěšáků, která ma zrovna tu smůlu, že postává okolo. Za získané body si rovněž můžete přikoupit nějaké posily a kosit nepřátele třeba kulometem nebo raketami.

Ačkoli hra vypadá na první pohled až infantilně, protože je chvíli opravdu jednoduchá, při delším hraní zjistíte, že ubránit svoji základnu před obrovskou přesilou vyžaduje nejenom pevné nervy a šlachy v zápěstí, ale i nezbytnou dávku strategického myšlení.

DOWNLOAD, homepage, 3.7 MB, 8/10

Reklama

Související články

HRA: Caribbean Rally

Už vás štve ta nekonečná zima se vším tím mrazem a přívaly sněhu? Tak se pojďte za pomoci dnešní hry přesunout do dalekých tropů, kde se autem jezdí o poznání...

HRA: Maluch Sim - polský Fiat závodí

Že se v závodních hrách setkáváme se samými supervozy, je samozřejmé. Ale abychom brázdili trať v malém polském Fiatu, to tady opravdu není každý den.

HRA: Cyco - skákající slepice

Slepice, coby hlavní hrdina hry už není tak neobvyklý jev, jak by se mohlo zdát. Zajímavější ovšem je, že tentokrát se na ni nebude střílet, naopak...

Výběr článků

Načítám