Hlavní obsah

HRA: Trabant Derby - dvoutaktní závodění

Novinky, Ondřej Pohl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nedávno jsme tady měli ježdění v polském Fiatu, teď se podíváme na jinou automobilovou legendu - Trabanta snad není třeba nikomu blíže představovat.

Článek

Trabant byl mezi mnohými oblíben také proto, jak byl jednoduchý. Proč čtyři takty, když stačí dva, proč kovovou karoserii, když stačí plast?

V duchu této jednoduchosti pokračuje i dnešní hra. Programovací jazyk Petr je primárně určený pro takovéto a jim podobné hříčky, grafika rovněž nevypadá, že by nad ní grafik strávil bezesné noci. Žádná instalace, jen hru spustíte a paříte.

A jak to probíhá? Úplně jednoduše - držíte šipku nahoru tak dlouho, než zrychlíte k závratným tří stům kilometrům za hodinu a i v této závratné rychlosti se snažíte na úzké silici okresního formátu kličkovat mezi ostatními řidiči, jejichž zoufale nudné čtyřtaktní stroje takovou rychlost nevyvinou.

Jak je asi jasné, o nic moc revolučního se nejedná, takže titul naplno ocení snad jen příznivci Trabantů. Škoda jen, že hra nedokáže zprostředkovat jejich nezaměnitelný zápach, to by hodnocení bylo hnedka jiné.

DOWNLOAD, homepage, 4.5 MB, 5/10

Reklama

Související články

HRA: Amore - láska je láska

Protože je úterý svátkem všech zamilovaným, je pro vás připravena hra, jejímž hrdinou je samotný bůh lásky - Amor.

HRA: Sudoku - už i pro počítače

Znáte Sudoku? Pokud ne, je nejvyšší čas to napravit, protože tato jednoduchá logická záležitost už získala milióny příznivců po celeém světě a přitom...

HRA: Caribbean Rally

Už vás štve ta nekonečná zima se vším tím mrazem a přívaly sněhu? Tak se pojďte za pomoci dnešní hry přesunout do dalekých tropů, kde se autem jezdí o poznání...

Výběr článků

Načítám