Hlavní obsah

HRA: Dim - dimenzionální plošinovka

Novinky, Ondřej Pohl

Jako ze staré školy vypadá tato kombinace plošinovky a logické hry. Zaujme zejména svou propracovaností, která vás k monitorům může připoutat na pěkně dlouho.

Článek

Pořádně si promyslete, než dáte nějakému vědci výpověď. A obzvláště pak, zabýval-li se hyperprostorovými otázkami. Protože když se pak rozhodne se vám pomstít, nebude to hezké. Tak takto nějak by se dalo shrnout ponaučení, které přináší intro hry Dim.

Nic to ovšem nemění na faktu, že posléze budete ovládat takové malé stvoření, které se musí nějak dostat před svět plný záhad. Ten na první pohled vypadá jako jednoduchá plošinovka: všechno pěkně hranaté, skoro by se dalo říct i nudné. Jsou tu ale ještě přepínače, které otevírají ty či ony dveře, smrtící ostny, pojízdné plošinky, vodní příkopy a jiné nástrahy.

Že to všechno už tady bylo? Ano máte pravdu a ne jednou. Jenže zásadní inovací je zde ona další dimenze. Stiskem klávesy Z se totiž přepínáte mezi to první a druhou. A jaký to má význam? V druhé dimenzi má úroveň většinou jiný vzhled, než v té první. Zprvu se jedná jen o pár míst, ale posléze to mohou být dosti zásadní změny, které vám pomohou v postupu dále. Velmi často je však potřeba dobré načasování v přepínání.

Když k tomu přičtete ještě nelineární řazení jednotlivých úrovní a celkově sympatický vzhled, tak pro milovníky logických a jim podobných her je to výborná zábava na dlouhé zimní večery.

DOWNLOAD, homepage, 1.6 MB, 7/10

Reklama

Související články

Nejlepší hry roku 2005 zdarma (2.)

Začátek roku je vždy vhodnou příležitostí k rekapitulaci, a ani náš seriál o hrách zdarma neudělá výjimku. Proto si v průběhu tohoto týdne představíme...

Nejlepší hry roku 2005 zdarma (3.)

Začátek roku je vždy vhodnou příležitostí k rekapitulaci, a ani náš seriál o hrách zdarma neudělá výjimku. Proto si v průběhu tohoto týdne představíme...

HRA: Aquadelic - rychlé čluny

Vítěz loňské Becherovka Game v oblasti simulátorů vás zavede do tropického ráje, kde budete závodit s motorovými čluny.

Výběr článků

Načítám