Hlavní obsah

HRA: Little World - perfektní adventura

Novinky, Ondřej Pohl

Vítěz loňské Becherovka Game v kategorii adventur a RPG získal své místo zaslouženě. Ať už díky povedené grafice, vtipnosti a hratelnosti - pokud tedy máte rádi adventury, nesmíte tento kousek minout.

Článek

Příběh je celkem jednoduchý. Brouci, kteří rádi pijí Becherovku, najednou přijdou o její zásoby a hrozící abstinenční příznaky je donutí rychle vypátrat, kam se poděly. Tímto úkolem je tedy pověřena trojice - komár, moucha a motýl a pátrání v domě a jeho blízkém okolí se může rozběhnout.

Hra je stvořena ve Flashi, což ale není nikterak na škodu, protože obsahuje i takové pokročilé možnosti jako například uložení pozice. Co ale Little World dodává ten správný šmrnc, za který oprávněně získala první místo, je její propracovanost. Počínaje ručně kreslenou grafikou, přes tři hlavní postavy, desítky dalších, desítky lokací, neustálé prokládání příběhu animacemi a konče příjemnou hudbou, která hraje na pozadí a neopakuje se tak, aby to vadilo.

To všechno samo o sobě by ale nestačilo. Důležitým prvkem je také humor a řeknu vám, že takhle dobře jsem se u žádné hry už dlouho nezasmál.

Jestliže tedy máte rádi adventury, tady nesmíte chybět. Pro všechny ostatní to však může být příjemně strávené odpoledne.

Kompletní výsledky Becherovka Game 2005 najdete zde.

DOWNLOAD, homepage, 8.3 MB, 9/10

Reklama

Související články

Nejlepší hry roku 2005 zdarma

Začátek roku je vždy vhodnou příležitostí k rekapitulaci a ani náš seriál o hrách zdarma neudělá výjimku. Proto si v průběhu tohoto týdne představíme...

Nejlepší hry roku 2005 zdarma (2.)

Začátek roku je vždy vhodnou příležitostí k rekapitulaci, a ani náš seriál o hrách zdarma neudělá výjimku. Proto si v průběhu tohoto týdne představíme...

Nejlepší hry roku 2005 zdarma (3.)

Začátek roku je vždy vhodnou příležitostí k rekapitulaci, a ani náš seriál o hrách zdarma neudělá výjimku. Proto si v průběhu tohoto týdne představíme...

Výběr článků

Načítám