Hlavní obsah

Nejlepší hry roku 2005 zdarma

Novinky, Ondřej Pohl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Začátek roku je vždy vhodnou příležitostí k rekapitulaci a ani náš seriál o hrách zdarma neudělá výjimku. Proto si v průběhu tohoto týdne představíme ty nejlepší tituly uplynulého roku.

Článek

Jako obvykle se nominovaly všechny hry, které mi během roku 2005 prošly rukama. Nebylo jich málo, něco okolo sto padesáti, ale je docela dobře možné, že jsem na nějakou zapomněl. Pokud tedy máte svůj osobní tip, ostatní čtenáři určitě velmi ocení, když se o něj podělíte v diskusi pod článkem.

Hry jsou řazeny abecedně bez jakéhokoli dalšího určení kategorií nebo pořadí. Dnes je na pořadu dne první šestice.

Biliard Simulator

Perfektní simulátor kulečníku z české dílny. Překvapí svojí vynikající grafikou, stejně tak je povedená fyzika chování koulí. To vše kompletně v češtině.

DOWNLOAD, homepage, recenze, 35 MB, 10/10

Criss Cross 2

I když tu v několika různých obměnách počítačová hra populární deskové hry Scrabble byla, rozhodně nezaškodí si o ní povědět ještě jednou. Zvyšuje totiž slovní zásobu a kombinační schopnosti, to vše velmi zábavnou formou, kdy z písmenek sestavujete slova.

DOWNLOAD, homepage, recenze, 12 MB, 8/10

David vs. Goliath

Zběsilá akce, v níž ovládáte postavičku viděnou shora, která se musí vypořádat s ohromným počtem nepřátel. Hratelnost je špičková a potěší i množství úrovní - David vs. Goliath rozhodně není jen na jedno odpoledne.

DOWNLOAD, homepage, recenze, 9.5 MB, 8/10

Icy Tower

I o Icy Tower byla řeč už několikrát, rozhodně však nezaškodí říci si o ní něco znovu, protože pokud by tato hra někoho minula, byla by to rozhodně škoda. Vašim úkolem je zde skákat - skákat a zase jen skákat. Obrazovka se však směrem vzhůru posunuje čím dál tím rychleji, takže budete mít co dělat, abyste se strefili na plošinky.

DOWNLOAD, homepage, recenze, 2.8 MB, 9/10

Lemmings 32K

Lemmings respektive Lumíci, jsou předělávkou jednoho velice populárního herního hitu z počátku devadesátých let, který by měl fungovat i na novějších počítačích. Na jednom konci úrovně vypadne z otvoru spousta malých zvířátek, které jen jdou a jdou a na vás je přiřadit jim takové vlastnosti, aby bezpečně dorazila do cíle.

DOWNLOAD, homepage, recenze, 35 KB, 8/10

Mini Golf Pro

Vynikající simulátor Minigolfu, který zaujme především podařenou grafikou nápaditým designem a množstvím úrovní - celkem sedmadvacet. Další zábavné mezihry se vám odemknou po dokončení určitých levelů.

DOWNLOAD, homepage, recenze, 6.8 MB, 9/10

Reklama

Související články

Nejlepší hry roku 2004 zdarma

Jako každý rok se i letos setkáváme nad přehledem nejlepších deseti her uplynulého roku. Ani letošek nebude výjimkou a můžu vám říct jen jedno - byl velice...

Výběr článků

Načítám