Hlavní obsah

HRA: Becherator - alkoholová logika

Novinky, Ondřej Pohl

Konec roku bývá ve znamení bujarých alkoholových oslav, a proto se budeme celý týden zabývat těmi nejlepšími kousky z letošní Becherovka Game. Tentokráte tu máme hru z rodu logických.

Článek

Všem, kteří by po prohlédnutí obrázku chtěli psát do diskuse, že tohle už tady kdysi dávno bylo, teď vezmu vítr z plachet, když bez mučení přiznám, že se jedná o předělávku hitu a legendy s názvem Incredible Machines.

O co v něm šlo? O nic víc než o prostou aplikaci fyzikálních zákonů s tím gravitačním v čele. Na začátku každé úrovně jsou na hrací ploše rozmístěny kapičky Becherovky (ty se musejí dostat do odtoku) a taky ocelové kuličky, které naopak nesmějí rozbít žádnou láhev s karlovarským likérem.

Čas je jakoby zastaven a vy máte jak chcete dlouhou dobu na to, abyste mezi kapičky a míčky poskládali různé věci z inventáře tak, abyste dostáli všem závazkům. Nejprve jsou to jen nějaké nudné plošinky nebo nakloněné roviny, ale hned jak se trochu rozkoukáte, nastoupí takové šílenosti jako je například obří ventilátor.

Pak už jen stačí stisknou tlačítko Start, nechat gravitaci působit a doufat, že vše skončí, jak má, jinak budete nuceni úroveň opakovat, jinak se vám cesta do té dlaší neotevře. To vše s prostou leč funkční grafikou, dostatkem úrovní a jejich editorem, pokud byste si chtěli vytvořit nějakou vlastní.

Kompletní výsledky Becherovka Game 2005 najdete zde.

DOWNLOAD, homepage, 2.9 MB, 9/10

Reklama

Související články

HRA: Jumper: Redux - skáčeme o život

Skákání bývá v počítačových hrách jedním z mnoha pohybů, zde je to však jediný. Znamená to, že z podzemního labyrintu plného nástrah se musíte doslova...

HRA: Cannon - protiletadlová obrana

V následující předělávce z herních automatů se přesvědčíme, že ubránit město před sprškou bomb z letadel není nic jednoduchého.

Výběr článků

Načítám