Hlavní obsah

HRA: Jumper: Redux - skáčeme o život

Novinky, Ondřej Pohl

Skákání bývá v počítačových hrách jedním z mnoha pohybů, zde je to však jediný. Znamená to, že z podzemního labyrintu plného nástrah se musíte doslova vyskákat.

Článek

Před sto šestnácti lety stvořili nějací pochybní vědci takové monstrum (malý červený čtvereček s nožičkami), že ho museli zavřít v hlubokém podzemí tak, aby nikdy nespatřilo světlo světa. Nyní je však trpělivost u konce a nezbývá nic jiného, než se pokusit o útěk.

Aby to nebylo tak složité, namísto první úrovně je tutorial. Něm se dozvíte, co všechno může onen červený čtvereček provádět. Kromě jednoduchého skákání to může být i skákání složené, kdy se odrazíte jakoby od vzduchu. Můžete to ale udělat pouze jednou, tedy v případě, že přitom neseberete zlatou šipku. Pak tady máme ještě nějaké propadající se podlahy, pojízdné plošiny, elektrická pole a další záludnosti.

Znalejší hráči už tuší, že jejich kombinací vznikne povedená akčně-logické hra, kde není podstatné nejenom vymyslet, jak do cíle dojít, ale také to pomocí hbitých prstíků zrealizovat.

Součástí hry je i editor úrovní, v němž můžete vytvářet své vlastní.

DOWNLOAD, homepage, 2.3 MB, 7/10

Reklama

Související články

HRA: Run Man - běh o život

Že v jednoduchosti je síla, se přesvědčíme v dnešní hře. Na její ovládání vám stačí pouhé dvě klávesy, avšak čas, který s ní strávíte, může být velmi dlouhý.

HRA: Cubed - kostičková logika

Milovníci logických her, kteří si chtějí pořádně zapřemýšlet, nechť zbystří svoji pozornost. Dočtou se dnes totiž o něčem, co je na pěkně dlouho zaměstná.

HRA: Mist Monster Attacks - boj za čistotu

Nebaví vás už ty nudné plošinovky, při nichž jen střílíte po mimozemšťanech? Pak vyzkoušejte tu dnešní, v níž budete čistit město, ovšem od odpadků a jiného...

Výběr článků

Načítám