Hlavní obsah

Zoom Player - aplikace, která radí, jak přehrát multimédia

Multimediální aplikace Zoom Player s instalačním balíčkem o velikosti 1MB vyniká jednoduchým vzhledem, na její činnost to však nemá žádný vliv. Přehrávač si totiž poradí s celou řadou formátů a nezastaví se ani před filmovým DVD, navíc poradí, jak je rozběhat.

Článek

Už při instalaci se Zoom Player snaží zjistit, které kodeky v daném systému chybí a nabídne odkaz vedoucí k jejich stažení. Dokonce se dá říci, že je jediným přehrávačem nabízeným zadarmo, který podobnou funkcí disponuje.

Používání samotného přehrávače je velice přirozené. Základní ovládací prvky sdružuje v dolní liště, za čtvrtou ikonou zleva se skrývá klasický průzkumník. Vpravo od něj nalezl místo ekvalizér a playlist.  

Pravým klikem na plochu přehrávače se rozbalí nabídka celé řady možností, jako je vysunutí (eject) přehrávaného disku, volby audio kanálu, poměru stran obrazu, vypnutí/zapnutí fullscren módu, atd. Zdaleka nejdůležitějším parametrem je ale volba nastavení (options) samotné aplikace.

Práve zde se skývá položka "Formats", která informuje o všech multimediálních formátech, jež není program schopen přehrát kvůli chybějícím kodekům. Klikem na jednotlivé modře zvýrazněné položky, znázorňující chybějící kodeky, je vlastník Zoom Playeru okamžitě naveden na internetové stránky, které nabízí jejich stažení a radí s instalací.

Zoom Player je dostupný ve verzi "Standard", která je nabízená zdarma, avšak neporadí si s filmovými DVD nosiči. Placené variantě "Professional" naopak přehrávání filmových DVD problémy nečiní. Cenu plné verze stanovil její výrobce společnost InMatrix na téměř 36 dolarů (přibližně 900 korun).

DOWNLOAD, homepage, 1.07 MB  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám