Hlavní obsah

HRA: The Rustic Classics - sbírka klasiky

Novinky, Ondřej Pohl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Máte rádi staré hry? Ty ještě z dob osmibitů? Tak dnešek je váš šťastný den - představíme si totiž sbírku rovnou třinácti takovýchto titulů.

Článek

Pravidelní čtenáři už vědí, že co se osmibitů týče, často je cituji jako zdroj inspirace nejedné dnešní freewarové hry. A není divu - byla to doslova zlatá doba počítačových her. Doba, v níž se na vydávání her nikdo nesnažil zbohatnout a kdy veškeré těžiště úspěchu hry leželo v její hratelnosti a zábavnosti a ne v grafice a řečech marketingových oddělení.

Rustic je sbírkou titulů z tohoto období. Hodně záležitostí vám přijde známých a ještě více povědomých, za což může, jak už jsem naznačil, kopírování nápadů a námětů. Ptáte se tedy, co uvnitř najdete? Třeba takový Arkanoid nebo Tetris, dvě hry, jejichž klonů by se dnes člověk nedopočítal. Pak je tu samozřejmě Pacman a jeden jeho předchůdce - zábavnost obou s věkem neutrpěla pražádnou újmu. Následuje ještě varianta Tetrisu, v níž musíte skládat trojbarevné kombinace. Poznáte taky, že známý had z mobilů tu byl daleko dříve, než telefony.

Grafika je velmi jednoduchá, až strohá, a právě to navozuje ten perfektně nostalgický pocit z dob, které se už asi nikdy nevrátí. Takže tuto sbírku doporučuji všem - znalci si u ní mohou hezky zavzpomínat, začátečníci se zase dozvědět něco herní historii.

DOWNLOAD, homepage, 0.4 MB, 7/10

Reklama

Související články

HRA: Sonic Junior - plošinovka s ježkem

Malý modrý ježek je známým herním hrdinou hlavně díky konzolím značky Sega. Teď se ale vyskytuje i na PC, ke všemu ještě zadarmo.

HRA: Diabolika 2 - hororová logika

Pokud máte chuť na něco logického, ne zas až tak úplně jednoduchého a k tomu všemu ještě zabaleného do líbivého hororového kabátku plného nejrůznějších...

Výběr článků

Načítám