Hlavní obsah

HRA: Triplane Fighters - souboje s trojplošníky

Novinky, Ondřej Pohl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Není nad povedený letecký simulátor. I když simulátor je v tomto případě silné slovo, ale i taková arkáda vás dovede celkem dobře pobavit.

Článek

Popravdě řečeno, je možná i lepší, že se nejedná o žádný složitý simulátor stíhačky nebo dopravního letadla, protože komu by se chtělo drahnou chvíli studovat manuál a ovládání. Tady naopak stačí jen nasednout chopit se kniplu (tedy spíše myši nebo klávesnice) a létat tak dlouho, dokud vás nesestřelí.

Zprvu to ovšem nebude vůbec jednoduché. S ovládáním je třeba se sžít, navíc je nutné mít alespoň trochu prostorovou představivost. Ve dvou dimenzích by to bylo příliš jednoduché, a proto jsou zde tři. Navíc zcela chybí jakýkoli zaměřovací kříž, takže si ze začátku budete připadat jako otloukánci.

Ne však na dlouho. Brzy určitě sami přijdete na spoustu zajímavých grifů, s nimiž můžete okořenit své vzdušné souboje a ukázat všem, kdo že je to opravdové letecké eso.

Byť je grafika celkem prostá (jednoduché modely letadel, zrnité mraky, rozmazaná textura povrchu), těžiště Triplane Fighters leží v hratelnosti. A taky v tom zvuku, co se ozve, když sestřelíte nepřátelské letadlo.

DOWNLOAD, homepage, 2.3 MB, 6/10

Reklama

Související články

HRA: Rock Station - zběsilá vesmírná akce

Tahle opravdu kvalitní vesmírná střílečka jako by vypadla z nějakého automatu. A co víc, má podařenou grafiku, perfektní hratelnost i zajímavý příběh.

HRA: JetPac 2003 - létat je tak snadné

Tato hra spatřila světlo světa už před mnoha lety a každý, kdo jí od té doby hrál, je z ní naprosto nadšen. Jako kosmonaut totiž musíte zachránit nejenom sebe,...

HRA: Sonic Junior - plošinovka s ježkem

Malý modrý ježek je známým herním hrdinou hlavně díky konzolím značky Sega. Teď se ale vyskytuje i na PC, ke všemu ještě zadarmo.

Výběr článků

Načítám