Hlavní obsah

HRA: Sonic Junior - plošinovka s ježkem

Novinky, Ondřej Pohl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Malý modrý ježek je známým herním hrdinou hlavně díky konzolím značky Sega. Teď se ale vyskytuje i na PC, ke všemu ještě zadarmo.

Článek

Sonic je prostě legenda, stejně jako Mario. Žánr plošinovek je jím v podstatě definován a spousta dalších her z něj vycházela. A není divu: návrh samotné herní postavy byl a je velice zdařilý, stejně tak jako design celého světa, v němž se pohybuje.

Ten je totiž na poměry freewarové hry neobyčejně rozmanitý. Nejdříve můžete projít krátkým tutorialem, v němž se naučíte všechny základní pohyby i jejich kombinace, načež se můžete vydat do opravdového světa.

Ten je, jak už jsem řekl, opravdu velmi rozmanitý: začínáte v hezky zeleném prostředí, pokračujete přes ledové pustiny, pouště, hory, sopky až do velkého finále na ostrově plném techniky. Všechno je moc hezky prokresleno a opravdu to dobře vypadá, škoda jen, že se to odehrává pouze v malém okýnku uprostřed obrazovky.

Na závěr malé upozornění: pokud by se napoprvé hra odmítla spustit s poukazem na chybějící soubor CNCS32.DLL, stáhněte si jej odsud a poté jej rozbalte do složky se hrou.

DOWNLOAD, homepage, 1.6 MB, 7/10

Reklama

Související články

HRA: Hold Off Red - zahraňte srdce

V této střílečce máte jen jeden, zato mimořádně odpovědný úkol. Musíte zachránit jedno malé červené srdíčko před utrpením, které se na něj zvenku valí....

HRA: Little Cowboy - na divokém západě

Sníte někdy o tom stát se neohroženým pistolníkem a se svým koltem bleskově sestřelit každého, kdo se vám postaví do cesty? Tak právě dnes máte možnost.

HRA: Rock Station - zběsilá vesmírná akce

Tahle opravdu kvalitní vesmírná střílečka jako by vypadla z nějakého automatu. A co víc, má podařenou grafiku, perfektní hratelnost i zajímavý příběh.

Výběr článků

Načítám