Hlavní obsah

HRA: Rock Station - zběsilá vesmírná akce

Novinky, Ondřej Pohl

Tahle opravdu kvalitní vesmírná střílečka jako by vypadla z nějakého automatu. A co víc, má podařenou grafiku, perfektní hratelnost i zajímavý příběh.

Článek

V roce 2035 byly prý vynalezeny vesmírné lodě, s nimiž se dá letět rychleji než světlo, následovala expanze lidstva do nejodlehlejších koutů galaxie, pár let v klidu a pak ohromná občanská válka. Je mi jasné, že takových a jiných podobných příběhů už tu byly desítky a že zrovna tento nikoho neohromí, ale to je pouze začátek.

To hlavní totiž přijde až na bitevním poli. Vyberete si pilota a s ním i letadlo, které je definováno jak vzhledem, tak některými svými parametry. Jako obvykle to bývá rychlost, ovladatelnost, síla zbraní a štítů. S ním se pak vydáte do boje. Zvolit si můžete jak rychlou akci, kdy se vrhnete do boje proti několika botům, tak i příběh, kde musíte plnit jednotlivé úkoly a pasáže mezi nimi si zpříjemňovat čtení děj posunujících dialogů. A komu by to ještě nestačilo, pro toho je tady multiplayer přes internet. Stačí pouze znát IP adresu hostitelského počítače a můžete začít.

Samotná akce je pak velice zábavná záležitost. Svou stíhačku (která mimochodem vypadá úplně stejně jako ty pozemské) vidíte přes fixní kameru místěnou někde za její zádí. Při všech těch manévrech se vám tak před očima míhá celý vesmír a nutno říci, že si s ním tvůrci opravdu vyhráli. Všechny ty mlhoviny, souhvězdí, velké hvězdy - zkrátka budete žasnout jak dítě v planetáriu. K ovládání vám postačí myš, ve zbraňové nabídce, která klasicky čítá jedu primární a nevyčerpatelnou zbraň a k tomu pár řízených raket se záhy zorientujete sami.

Takže co dodat? Rock Station nejen že dobře vypadá, ale také stejně dobře pobaví.

DOWNLOAD, homepage, 13.2 MB, 8/10

Reklama

Související články

HRA: DanceMatt - taneční logika

Koho by to kdy napadlo, ale i takovou věc, jakou je tanec, lze pojmout z logického pohledu a stvořit tak jednu celkem zajímavou hru zdarma.

HRA: RumbleBox - kostičkové šílenství

Hra pro dnešní den je trochu neobvyklá. Je to sice obyčejná mlátička, ale z těl zabitých nepřátel si musíte postavit cestu ke svobodě. Nevěříte? Čtěte dál!

HRA: Time Chamber - zajměte vlajku

Herních módů, kdy se snažíte zaujmout protivníkovu vlajku, je v různých akcích nespočetně, my si dnes představíme variaci na toto téma, která navíc zajímavě...

Výběr článků

Načítám