Hlavní obsah

HRA: DUO - barevná střílečka

Novinky, Ondřej Pohl

Pokračujeme v sérii stříleček, tentokráte hrou, kde konkrétní objekty nahradily různé kružnice a jiné geometrické tvary. A vůbec to nevypadá špatně.

Článek

Ponejprv to vypadá jako klon starých známých Space Invaders. Myší ovládáte pojízdnou plošinku na spodním okraji hrací plochy, z níž střílíte na vše, co na vás seshora padá.

Ale nejsou to jen tak ledajaké objekty, ale fialové koule, které mají tu zajímavou vlastnost, že se po rozstřelení rozpadnou na dvě menší a  ty pak ještě na dvě menší, které už následně můžete zničit, což je doprovázeno množstvím pestrobarevných výbuchů.

Když už se vám to začne zdát trochu nudné, následuje malá změna - namísto spodního okraje obsadíte horní. Může se to zdát bezvýznamné, ale jde o znatelnou změnu. Ještě větší pal nastane v momentě, kdy se přestěhujete doprostřed hrací plochy. Musíte se pak postarat o rotaci celé plošiny a neustále hlídat všechny směry.

K tomu ke všemu jsou tu ještě obligátní bonusy, některé přidávají životy, daleko víc pak různé zbraňové nadstavby.

Není to sice nic moc originálního ani extra zábavného, ale takovou půlhodinku hra stihne zabít dříve, než se nadějete.

DOWNLOAD, homepage, 5.2 MB, 5/10

Reklama

Související články

HRA: Sandbox of God - hrajte si na Boha

Nedávno jsme tu měli záležitost, kde jste šlechtili vlastní populaci, dnes tady máme něco daleko komplexnějšího. Nebudete se starat pouze o lidi, ale o celou...

HRA: Air Escape - vzhůru dolů

Dnes si povíme o jedné hře, kde máte za úkol jen padat a padat, pořád směrem dolů. Jak už to tak ale v pořádných hrách bývá, nebude to zas až tak jednoduché.

HRA: Grobe-Da - futuristická střílečka

Že vesmírná střílečka nemusí nutně znamenat chladný vesmír, kosmickou raketu letící zleva doprava a tuny nepřátel, vás přesvědčíme pomocí dnešní hry zdarma.

Výběr článků

Načítám