Hlavní obsah

HRA: Grobe-Da - futuristická střílečka

Novinky, Ondřej Pohl

Že vesmírná střílečka nemusí nutně znamenat chladný vesmír, kosmickou raketu letící zleva doprava a tuny nepřátel, vás přesvědčíme pomocí dnešní hry zdarma.

Článek

Už je to tak. Na jednu slušnou hru, která svou intelektuální náročností neurazí alespoň absolventy základní školy, připadají nejméně tři podobné hry, kde si vystačíte s jednou klávesou pro střílení (v poslední době je mezerník na vymření, nahrazuje ho Y/Z) a kurzorovými šipkami pro pohyb.

Někdy však i absolventi vysokých škol mívají ve svých životech okamžiky, kdy už nejsou schopni žádné vyšší nervové činnosti, než je mačkání oněch čtyřech kláves. Pokud se v nich zrovna nacházíte, pak je tu pro vás slibovaná futuristická střílečka.

Futuristická proto, že zde nenajdete žádné konkrétní předměty a věci, vše je abstrahováno do elementárních geometrických obrazců. Ovládáte tedy malý blikající trojúhelník, který se snaží ostatní zlé víceúhelníky zničit, což jim tedy musíte oplatit stejnou mincí. Jako taktickou výhodu můžete využívat pohybující se čtverce, za něž se můžete schovat, pozor jen, aby vás nerozmačkaly.

Všechno vypadá hezky svěže, trochu jiný přístup ke grafickému návrhu zde rozhodně nebyl na škodu. Netvrdím sice, že se jedná o skvělou hru, ale pro chvilkové odreagování je to více než dobré.

DOWNLOAD, homepage, 0.8 MB, 7/10

Reklama

Související články

HRA: Oposites Atrract - hra s magnety

Že se protějšky přitahují, o tom není pochyb, tedy pokud se jedná o magnety. S těmi si nyní můžete zahrát na velmi kluzké ploše. Skvělá zábava!

HRA: Ta-Ta Mahatta - trojrozměrná logika

I když má tato hra trojrozměrný engine, k jejímu zdárnému vyřešení budete potřebovat násilí jen zřídka, naopak se vše zaměřuje na schopnost řešit logické...

Výběr článků

Načítám