Hlavní obsah

HRA: Air Escape - vzhůru dolů

Novinky, Ondřej Pohl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dnes si povíme o jedné hře, kde máte za úkol jen padat a padat, pořád směrem dolů. Jak už to tak ale v pořádných hrách bývá, nebude to zas až tak jednoduché.

Článek

Hlavním hrdinou je malá kulička slizu, která neumí prakticky nic jiného, než jen chodit vpravo a vlevo, o její volný pád se postará gravitace. Nesmí však spadnout až pod spodní okraj obrazovky, protože by to znamenalo konec hry.

Ano vím, podobných her už jsme tu měli povícero, konkrétně si pamatuji na jednu naprosto stejnou avšak s mnohem primitivnější grafikou. O nějaké originalitě tedy nemůže být ani řeč, ale čert to vem, my se chceme hlavně bavit.

Stejně jako tehdy, i teď vám padání zpříjemňují nebo znepříjemňují různé bonusy a malusy. Mezi ty první patří kupříkladu bomby, které po položení explodují a vytvoří místo pro snazší sestup. Druhá skupina je poněkud početnější a zahrnuje v sobě plošinky pokryté slizem zpomalující chůzi, balónky, které vás mohou uvěznit, pohyblivé plošinky a jiné záludnosti.

Víc toho už není, pořád jen padáte a padáte, přičemž rozestavění plošinek se generuje náhodně, takže hrajete pořád nové a nové hry. Pokud nečekáte nic povznášejícího, budete se u toho propadání dobře bavit.

DOWNLOAD, homepage, 0.8 MB, 6/10

Reklama

Související články

HRA: Tower of Goo! - postavte si věž

V jednoduchosti je síla, jak se říká a právě dnes si představíme jednu hru, která je nadmíru jednoduchá a přesto chytlavá a hratelná. Takže pozor,...

HRA: Oposites Atrract - hra s magnety

Že se protějšky přitahují, o tom není pochyb, tedy pokud se jedná o magnety. S těmi si nyní můžete zahrát na velmi kluzké ploše. Skvělá zábava!

Výběr článků

Načítám