Hlavní obsah

HRA: Oposites Atrract - hra s magnety

Novinky, Ondřej Pohl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Že se protějšky přitahují, o tom není pochyb, tedy pokud se jedná o magnety. S těmi si nyní můžete zahrát na velmi kluzké ploše. Skvělá zábava!

Článek

Působení dvojice magnetů by mělo být zřejmé i absolventovi zvláštní školy. Pro jistotu zopakuji, že souhlasně zmagnetizované části se odpuzují, rozdílně přitahují. Toto je nutné si před zahájením hry uvědomit stejně jako fakt, že úhel dopadu se rovná úhlu odrazu u kulečníku.

Poté se můžete pustit do samotného hraní. Základem všeho je kruhová deska, za jejíž okraj není radno vyjet, nechcete-li prohrát. Hlavními postavami jsou zde dva magnety, ovládané dvěma hráči (chce to tedy živého spoluhráče, s počítačem si bohužel nezahrajete). Můžete s nimi klouzat po ploše a sbírat vám příslušné částice, které zvýší vaši magnetickou sílu. S ní se snažíte vytlačit protihráče ven z kruhu.

Tu správnou šťávu ale všemu dodává možnost přepnout polaritu. Záhy tak začnete sbírat opačné částice a svého protivníka najednou přitahovat. Tedy aspoň do chvíle, než zase přepne polaritu on.

Začátky jsou sice trochu rozpačité, ale jakmile si zažijete ovládání, je to neskutečně zábavná a napínavá pařba.

DOWNLOAD, homepage, 7 MB, 8/10

Reklama

Související články

HRA: Simple Sudoku - lepší než křížovky

Už dlouho jsem se u žádné logiky tolik nepobavil a přitom se hraje pouze v textovém režimu. Simple Sudoku je logicko-kombinační hra připomínající křížovky,...

Výběr článků

Načítám