Hlavní obsah

HRA: Darwin Hill - šlechtěte vlastní populaci

Novinky, Ondřej Pohl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cílem dnešní hříčky je dozvědět se něco o genetice a vypozorovat, jak funguje dědičnost v zrychleném čase. Sice by se to mohlo zdát hloupé, ale je to neuvěřitelná zábava.

Článek

Nazývat tento experimentální počin ve Flashi hrou by bylo příliš odvážné, zůstaneme u toho, že je to spíše hříčka. Ale velice zajímavá. Hlavním principem je pochopit genetické zákony v praxi, pomocí toho, jak je vidíte v akci v zrychleném toku dějin.

Představte si takové malé společenství různě barevných a různě tvarovaných lidí. S nimi můžete provádět tři následující akce: pohybovat (abyste měli větší přehled), seznamovat (což přivodí nějaké ty potomky) a zabíjet kusy, které už nebudete potřebovat.

Rozmnožování probíhá podle všech zákonů genetiky, což můžete sledovat na několika znacích, jako je například tvar hlavy, barva kůže, délka hlavou atd.

Celá záležitost vlastně nemá ani žádný cíl, jaký by každá správná hra měla mít. Nejde o to vyšlechtit nějaký vyvolený národ, ale spíše se jen tak pobavit a poučit zároveň. A myslí, že se to rozhodně povedlo.

DOWNLOAD, homepage, 4.6 MB, 7/10

Reklama

Související články

HRA: DownCouter - zabijte alieny

Populární námět střílení mimozemšťanů opět ožívá v této francouzské akční řežbě, kde se kulkami ani zelenou krví nešetří. Takže si navlékněte kombinézy,...

HRA: Simple Sudoku - lepší než křížovky

Už dlouho jsem se u žádné logiky tolik nepobavil a přitom se hraje pouze v textovém režimu. Simple Sudoku je logicko-kombinační hra připomínající křížovky,...

Výběr článků

Načítám