Hlavní obsah

HRA: Nova 3000 - logika nebo střílečka?

Novinky, Ondřej Pohl

Dnešní hra kombinuje relativně vzdálené žánry jako je vesmírná střílečka a logika a výsledek nevypadá vůbec špatně. Více v následujícím článku.

Článek

Celé to začalo, jak už tak bývá zvykem, na jedné vzdálené planetě, kde se vzbouřili roboti původně určení pro těžbu rudy. Začali se replikovat a odmítají poslušnost, což se jejim majitelům vůbec nelíbí, a proto nastupujete vy, coby tajný agent.

Dostanete vesmírnou raketu a hurá na cestu. Veškerý problém pak spočívá v tom, že na planetě se vyskytují roboti trojího druhu - červení, žlutí a modří - a každého z nich lze zničit pouze střelou stejné barvy. Připínání barviček se provádí pomocí Ctrl, na střelbu je zase vyhrazen Alt.

Ze začátku se to může zdát až primitivní, ale ti roboti, potvory jedny, vytvořili v dlouhých tunelech složitý obranný systém. Ten nelze zlikvidovat stylem Rambo, protože by se na vás záhy sesypal. Musíte si jen tu a tam vybírat místa, kudy se prostřílíte kupředu, neustále uhýbat dělům, no prostě perfektní zábava na deštivé prázdninové odpoledne.

DOWNLOAD, homepage, 4.2 MB, 7/10

Reklama

Související články

HRA: Bump and Jump - skákající auto

Velmi jednoduchá, avšak zábavná, i když ne na dlouho. Tak by se daly shrnout vlastnosti dnešní hry, jejímž hlavním hrdinou je skákající auto.

HRA: Moorhuhn Tennis - slepice na kurtu

Série her s opeřenci v hlavní roli nebere konce, už tu bylo všelicos možné a nyní přišla řada i na bílý sport - tenis. Jestli je to povedená hříčka, anebo...

HRA: Down! - vzhůru dolů

Dnešní zajímavá hříčka má jednoduchou náplň: pořád jen padáte dolů a snažíte se přitom nezabít. I když je grafika jednoduchá, hratelnost doslova exceluje.

Výběr článků

Načítám